Grote ruit verwijderen

Wallage

  • #1
Wij hebben aan de voorkant van het huis een groot (2m x 3m) raam zitten met dubbelglas uit 1995. De onderdorpel is over een groot deel rot. we willen daarom de hele dorpel laten vervangen. wij hebben wat offertes opgevraagd wat het zou kosten en waren nogal geschrokken van de prijs. 1 van de redenen is de afmeting van de ruit. deze is niet zonder veel handen of hijsmateriaal te verwijderen.

ik vroeg mij af of ik dat niet zelf kon doen. er is in de voortuin geen ruimte om de ruit te laten vallen van wegen beplanting (en glas scherven als de ruit springt. maar kan ik dubbel glas niet in kleine stukken "snijden" en dan stukje-voor-stukje eruit halen?
 

De Bob

  • #2
Moet de ruit stuk, u heeft het over laten vallen/kleine stukjes snijden.

Of wilt u het weer terug zetten.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Laat de ruit verwijderen door een glaszetter, die hebben daar de juiste materialen voor, voor een paar euro's kun je het risico niet nemen dat de ruit breekt, gebroken glas is na jaren nog terug te vinden.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Die ruit weegt minimaal 150 kg, dus die moet je officieel met 6 personen tillen. In 1995 werd dit nog met 3 a 4 man gedaan :mrgreen:.
Klein snijden is heel lastig, je kan het glas niet naar binnen toe breken, de andere ruit zit in de weg.
Mja, de nieuwe moet er ook met de kraan in, dus die kosten heb je toch, wel met een uurtje wachttijd.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Vraag de glaszetter meteen naar een prijs voor een nieuwe HR++ ruit (of beter). Dat scheelt flink in comfort en stookkosten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu