Stukadoor - groot verschil offerte en factuur

Guit

  • #1
Goedemiddag!

Ik zit met iets in mijn maag en wil graag eens de mening van jullie horen.

Ons huis is zojuist volledig gestuukt en met de stukadoor heb ik de factuur doorgenomen. Nu blijkt in de offerte (€ 7.000,- waarmee we akkoord zijn gegaan) en de uiteindelijke factuur (€11.000) €4.000,- verschil te zitten...

De stukadoor geeft aan dat de offerte (voor het stuken was. De meerkosten op de factuur bestaan uit extra materialen en werk voor de afwerking van de binnenkanten van de kozijnen. Dat stond niet op de offerte, maar heeft hij mij wel verteld zegt hij. Ik kan me dat niet zo herinneren als ik eerlijk ben.

Is het normaal dat een vakman zo werkt en dus gewoon betalen of kan ik hier nog iets anders mee?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Op het forum doen we daar geen uitspraken over, zie de forumregels.
Probeer met de stucadoor tot overeenstemming te komen, trammelant geeft nooit voordeel.
U kun b.v. met hem afspreken dat een bouwkundige daar een bindende uitspraak over doet, een geschillencommissie of brancheorganisatie is ook een optie als de stucadoor daar aangesloten is.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Ik zou beginnen te kijken of er gestuct had kunnen worden, zonder de kozijnen af te werken. Als het antwoord nee is, is de offerte op zijn minst vreemd te noemen.
 

Blomm

  • #4
Offerte is de prijs.....en meerprijs hoort altijd in overleg dit is gewoon de boel oplichten punt uit.
Is trouwens meer dan de helft meer prijs is niet zomaar iets.....
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Als ik een klus laat doen (schilderen, stucen, tuin, enz.) dan werk in altijd met een offerte waarin de te verrichten werkzaamheden en de prijs is genoemd. Deze is vooraf getekend en daarmee bindend.

Komt de vakman tijdens het werk iets tegen dat meerwerk vraagt (komt vaak voor, bijvoorbeeld omdat je vooraf niet alles kunt zien) of wil ik zelf tijdens het werk wat extra’s dan wordt dit extra werk, de extra materialen en de meerprijs op papier omschreven / beschreven en weer door beide partijen getekend. Daarmee is het ook weer bindend. Werkt perfect omdat je weet waar je aan toe bent.

Komt de vakman na een klus met een eindprijs die hoger is dan op papier is ondertekend dan geldt bij mij de regel geen handtekening geen meerprijs en betaal ik de prijs uit de offerte en geen cent meer.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Lijkt veel op picobello bv

 

Robbie's

  • #7
Geweldig die video. Dit vind ik leuk :super:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu