NOVILON vloer schilderen/nieuwe vloer erop?

Bassel

  • #1
Hoi iedereen! Wij hebben in ons huis een donkergrijze novilonvloer liggen, met wat gebruikssporen van de vorige eigenaar. We zouden vooral in onze slaapkamer een witte vloer willen om ook wat meer licht te creeren. We vragen ons nu gewoon af wat de beste manier is: kunnen we de novilonvloer wit schilderen? of doen we er beter aan om een nieuwe vinyl vloer erop te leggen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het zou misschien wel kunnen maar ik schat in dat grondverf/primer en de gewone verf net zo duur of duurder is dan een nieuwe vloer, die zou overigens heel goed van pvc kunnen zijn.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
Oude novilon ook eerst verwijderen als je er weer een soortgelijke vinylvloer in wilt leggen.

Schilderen is inderdaad geen optie.
 

Bassel

  • #4
Is er een manier om een nieuwe vloer te leggen zonder de oude novilon te verwijderen? Als ik bijvoorbeeld ander materiaal kies? Of moet ie er sowieso uit?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #5
Ligt eraan wat er nu onder het novilon ligt. Novilon wordt overigens ook vaak los gelegd, dus misschien kun je het er wel eenvoudig uithalen.

Het leggen van een nieuwe vinylvloer (novilon) over de oude novilon is geen succes, omdat de veerkracht van de oude novilon te groot is. Je drukt dan makkelijk door de toplaag van de nieuwe vloer heen.

Laminaat kan soms wel over een oude novilon vloer heen. Als de oude vloer gelijmd ligt, dan kun je de oude novilon vloer als dampscherm gebruiken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu