Scheur aanbouw

Stance71

  • #1


Hallo allemaal!

De vorige eigenaar van mijn huis heeft aan de achterkant van het huis over de hele breedte een uitbouw laten plaatsen. In de hoek waar de uitbouw aan de originele muur grenst is in de afgelopen tijd een dunne scheur ontstaan. Bij nadere inspectie bleek er wel een verdikking te zijn in die hele hoek, van plafond tot vloer.

Met de afgelopen warmte waren er wat stukjes van de sierpleister af gekomen en had ik besloten deze klus nu aan te pakken. Bij het wegsteken van losse pleisterstukjes ontdekte ik dat er grote elastische klodders tussen zaten: kit.

En nu, na grondig de boel schoon gemaakt te hebben is dit waar ik tegenaan kijk... Een flinke scheur welke men al geprobeerd heeft te repareren met purschuim, kit, muurvuller en God weet wat nog meer!

Wat betekent dit? Valt dit onder 'normale en acceptabele verschijnselen' bij een uitbouw? Of heeft de uitbouw besloten op zichzelf te gaan wonen en maakt hij zich langzaam maar zeker los van het huis?! Langs de randen van het plafond van de uitbouw zijn inmiddels ook dunne haarscheurtjes ontstaan.

Kan deze scheur gerepareerd worden? Zo ja, hoe? Of heb ik te maken met een groter structureel probleem?

Ik weet dat er speciale bedrijven zijn die zulke reparaties uitvoeren maar als alleenstaande (klussende!) mama van drie kids is het budget wat beperkt.

Graag jullie advies.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Dit is een dilatatie, en die dient ervoor om zettingsverschillen tussen de woning en de uitbouw op te vangen. Beste af te werken met een latje of stripje wat maar aan een kant vastgezet wordt. De sierpleister had niet mogen doorlopen over deze voeg?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu