Speling in stelkozijn schuifpui

Bitcoinbouwer

  • #1
Hey All,

Ik ben inmiddels aardig op weg met het plaatsen van mijn aanbouw. Nu wil ik graag een schuifpui plaatsen van ongeveer 5800x2550 (zie foto voor situatie).

Ik kom er bij het inmeten achter dat de hoogte niet overal gelijk is. De betonvloer en het hout zijn beiden niet 100% waterpas, waardoor se grootst gemeten afwijking in hoogte is 11mm (metingen variëren tussen 2544 en 2555 mm).

Ik vraag me in de eerste plaats af hoe erg dit is, en in de tweede plaats welke oplossingen er eventueel zijn om deze afwijkingen te verhelpen.

Alvast bedankt voor het meedenken!

 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Een hefschuifpui staat op rollen. Dus voor een soepel werkende pui moet de vloer 100% vlak zijn. Echter zo te zien moet er nog een cementdekvloer aangebracht worden. Dit geeft je de mogelijkheid om de dorpel van de pui goed uit te richten en te ondersabelen.

De bovenzijde moet je ook recht trekken, gelijk aan de onderzijde.

Echter als ik je opbouw zie, heb je de wandafwerking doorgetrokken naar binnen, maar zonder stelkozijn. Een stelkozijn ligt meestal 7 - 10 cm terug in de negge.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Loopt de vloer door naar buiten? (koudebrug?)
 

Bitcoinbouwer

  • #4
Het plan was tot dusver om de pui direct op deze betonvloer te plaatsen zonder een dekvloer. De betonvloer is volledig vlak en egaal, alleen niet 100% waterpas.

Komt er dus op neer dat ik aan de bovenkant wat naden ga krijgen wanneer ik de pui erop zet. Mijn vraag is dus eigenlijk hoe groot deze mogen zijn om het installeren werkbaar te houden.

De pui komt een paar cm op de tempex bekisting te staan (totale breedte is 18cm), waarmee ik wil
voorkomen dat de vloer doorloopt naar buiten.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
De onderdorpel kan je op stelblokjes zetten en daarna ondersabelen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu