Kapschuur fundering dmv opsluitband. Te simpel?

Ruben75

  • #1
Ik wil graag een kapschuur in mijn tuin die ik kant en klaar ga kopen en plaatsen op (nu nog alleen maar) grond.

Nu zat ik te denken aan opsluitbanden 10cm breed en 20cm diep en daar de kapschuur op te plaatsen. (zand grond dus verzakt weinig),. daarop funderingsbalken.

Als dit klaar is kan ik stoeptegels er tussen plaatsen.

Lijkt mij een goed plan. toch :?: tips of let hier op daarop erg welkom :idea:


 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Prima plan, mits de opsluitbanden goed geplaatst worden in voldoende zand.

Denk bij het plaatsen van de opsluitbanden alvast aan de stenen die er tussen komen. Misschien kun je uitmeten dat je met een hele steen uitkomt, i.p.v. net met een smal paststukje.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Hoe ga je voorkomen dat de kap eraf waait?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Zorgen dat alles met elkaar verbonden is (dus onderste balklaag met de bovenste balklaag, de dakconstructie met de bovenste balklaag en natuurlijk de onderste balklaag met de fundering / grond). Hier zijn speciale stormsets voor te koop (bij de leverancier).

Om de kapschuur aan de grond te verankeren kunt u tijdens de opbouw palen in de grond slaan op de hoekpunten. De betonbanden zijn te kwetsbaar om in te boren en aan te verankeren.

Ik heb bijvoorbeeld in de betonplaat met vorstrand onder mijn blokhut 6 ankers meegestort in het beton (welke bevestigd zijn aan het betonijzer). M.a.w.: aan de blokhut zit 4 kuub beton vast. Dan is 6 ton aan gewicht en dat zal niet zo snel opwaaien ;).
 

Eise

  • #5
Ik heb zelf iets vergelijkbaars gedaan, heb de schuur verankerd aan de opsluitbanden door er gaten in te boren en daar met chemisch anker stukken draadeind in te plaatsen. (Ik lees boven mij dat opsluitbanden daar te kwetsbaar voor zijn, maar bij mij ging dat prima)

Ik zelf wel opsluitbanden die 30cm diep steken gebruikt, voor de extra massa.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #6
Een chemisch anker kan inderdaad wel, maar een bout met plug zal de band uit elkaar drukken.

Boor voorzichtig op de klopstand om breken van de band te voorkomen en blaas het boorgat geheel schoon. Stof is funest voor de hechting.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu