Buizen uit muur aansluiten op onderblok

SteveNL78

  • #1
Beste Klusser,

Ik krijg het antwoord maar niet gevonden op internet... In mijn toilet wil ik de verwarmingsbuizen die nu op de muur bevestigd zitten in de muur gaan wegwerken. Dat deel gaat me wel lukken. Dit ga ik doen met een stalen buis (voorzien van mantelbuis) Koppelingen in de muur zijn niet gewenst, dus rest mijns inziens het afbuigen van de leiding loodrecht op de muur, zodat ik deze vervolgens kan aansluiten op het onderblok. Gevoelsmatig moet ik de leidingen dan wel heel diep wegfrezen om voldoende ruimte te creeren voor de buigstraal. In verband met de kleine ruimte komt er een dunne radiator, waarin ik uit de specs opmaak dat het onderblok op 66mm van de muur zit. Maak ik nu een denkfout en/of zijn er andere oplossingen denkbaar..
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
Je legt jezelf nu een paar beperkingen op, die wat je wil bijna onmogelijk maken.

Ik zou flexibele buis gebruiken, en eindigen met een perskoppeling. 2 voorbeelden van mogelijkheden:

 

SteveNL78

  • #3
Best ingmar 89,

Bedankt voor je reactie.
Dat verklaart dan waarschijnlijk dat ik er zo lastig wat over kan vinden. Dat wordt dan ergens een concessie doen. Het hele systeem in huis is met stalen buizen en knelkoppelingen, netjes in zicht allemaal. Ik ontkom boven het plafond helaas ook al niet aan een knelkoppeling (zonder de hele boel open te moeten breken), alhoewel bij eventuele lekkage een wc-plafonnetje eruit halen wat makkelijker is dan de muur openbreken..Misschien toch maar bij uitzondering een knelkoppeling overwegen en deze goed inpakken, zodat de koppeling zo min mogelijk op spanning kan komen?

Zover ik het nu heb onderzocht wordt een flexibele leiding een duur geintje voor 2 x 2,5m leiding..
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #4
Nou het punt is, je wil geen knelkoppelingen op plekken waar je er niet meer bij kan.
Een pers of gesoldeerde koppeling is dan een veel betere optie.
 

SteveNL78

  • #5
Is het nog een idee om het stuk in de muur met een koperen leiding in mantelbuis te werken, dan kan ik er een bochtje aan solderen?
Mag je een stalen buis met koper verlengen?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu