Keuken afvoer probleem

Mrmaxey

  • #1
Hallo!

Hopelijk kan iemand mij helpen met een probleem dat ik heb.
ik heb sinds kort een nieuwe huur appartement en keukenblad etc moest vervangen worden want vorige bewoner had het slecht afgekit.

DUS!

ik heb nieuwe keuken aangelegd echter het water komt terug wasbak in. Alles in mijn woning loopt goed door behalve in de keuken.
Ik heb verhuurder gevraagd of het een verstopping kon zijn maar een loodgieter moest op eigen kosten komen.
geen geld voor dus ik vragen aan bewoners onder mij en hun hebben nergens last van.

ik begon toen te spelen met sifon haalde de vaatwasser aansluiting eraf en het water spoot eruit als een fontein. toen heb ik koppeling dat aansloot op uitloop naar beneden losgehaald en waterbak vol laten lopen en toen stop eruit liep gelijk door in de emmer geen problemen dus met mijn aansluiting denk ik..

DUS!

ik giet water rechtstreeks in de buis dat naar beneden loopt en het water komt weer terug.

ik denk dat het of een verstopping is ergens in de leiding in tussen ruimte OF misschien een ontluchting probleem kan zijn.

weet iemand wat het eventueel kan zijn voordat ik toch maar een loodgieter moet inschakelen.
 

Combiketel

  • #2
Als je water rechtstreeks in de buis giet en deze loopt vol of loopt zelfs over dan heb je zeker een verstopping. Liep hij wel goed weg voordat je de boel opnieuw aan hebt gesloten ?
 

Mrmaxey

  • #3
Voorheen zat er zo'n systeem in

waar de vaatwasser slang inging was geween een open mond en niet afgesloten.

en nu is het een gesloten systeem.

Ook moet ik erbij zeggen dat wij nooit echt de keuken hebben gebruikt voor het nieuwe plaatsen dus ik kan niet zeker zeggen of het toen ook omhoog liep.

maar goed ja als ik een 3L gieter voldoe met water en het erin giet dan uhm tja dan hoor je opgegeven moment water omhoog komen en dan loopt het over.

ik hoop gewoon niet dat het een verstopping is. want een loodgieter is volgens mij best duur
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Lijkt me dat de verhuurder moet zorgen dat e.e.a. in orde moet maken, u hebt er immers zelf niets aan gedaan, het werk is op zijn verantwoording gebeurt.
Ik vermoed dat de lucht in de afvoer niet weg kan, dat was in de vorige situatie wel mogelijk doordat de afvoerslang van de vaatwasser ruimte overliet voor ontsnapping van lucht.
 

Rioloog

  • #5
Hoe de aansluiting ook is vaatwas machine op afvoer of appart. evt boiler eronder met overstort. Feit is als je de wasbak vol hebt moet hij met de kraan aan kunnen leeg lopen zonder dat er ergens water uit komt. Gebeurd dit niet verstopping of beginnende (er vanuit gaande dat hij al effe werkt)
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #6
Afvoerslang van vaatwasser er iets te diep in?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu