Houten box maken

Patrice

  • #1
Vraagje, ben een leek op dit gebied maar ik moet dus een rechthoekige houten bak/box maken en heb hiervoor meubelpanelen gekocht. 2x 80x60 en 2x80x120. Ik heb geen verstekzaag dus mijn vraag is kan ik deze planken gewoon dmv een schroef vast boren, moet er voorgeboord worden, moeten er pluggen in?? Er komt als achterkant zo'n dun plaatje van een kastachterwand tegenaan maar het gaat mij meer om het in elkaar zetten van de box.
Ik hoop dat iemand advies heeft.

Mvg, Patrice
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #2
In de kopse kant schroeven van meubelplaat geeft niet veel sterkte, ik zou sowieso ook houtlijm gebruiken en goed klemmen.

Is het een optie om een stalen hoek te gebruiken om er verband in te krijgen?

Verder zijn pluggen niet nodig in hout, voorboren zou ik doen omdat je vrij dicht bij de rand gaat schroeven.
 

Patrice

  • #3
Dan zal ik idd houtlijm erbij gebruiken. Het moet een fotobox worden (zie afbeelding) dus ik kan helaas geen stalen hoek gebruiken omdat dat zichtbaar zou zijn. De box wordt 1 dag gebruikt dus hij hoeft niet heel lang mee te gaan, als hij het die ene dag maar houd ;-)

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Eventueel kan de stalen hoek aan de buitenkant. Maar met voldoende schroeven zit het ook genoeg vast. Bij meubelpanelen van 18mm dik kies je een schroef van (bv.) 4x45. Voorboren met 2.5mm over de hele lengte van de schroef.

De hardboard achterkant kan je vast spijkeren.
 

Patrice

  • #5
Bedankt voor je reactie, zo moet het vast en zeker lukken!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu