Hoe hang je een lamp op?

RobbertR

  • #1
Hoe moet je een lamp ophangen? :oops:
Heb dit helaas nooit geleerd door desinteresse in het klussen in het algemeen, maar ook vooral door problemen in mijn leven. Enkel geconcentreerd op het oplossen van die problemen. Waar / hoe zou ik het best kunnen beginnen? Het gaat om de woonkamer, gang en toilet/badkamer (1 geheel). Eventueel slaapkamer.

Heb wel lampen aangeschaft (zie afbeelding), geen idee of deze geschikt zijn. Wil het graag leren, er is een grote motivatie! Alstublieft, begeleid mij hierin.

 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Waar zit het probleem?

Begin eens met het openen van de verpakking.
Het lezen van de manual.
En bekijken van de binnenzijde van het armatuur en de positie waar dezmoet gaan komen.
 

RobbertR

  • #3
Dank voor je reactie. Goede logische eerste stap. Misschien blijkt het iets makkelijker te zijn dan ik denk. Gedachten kloppen immers niet altijd. Nu aan het lezen. Ik laat van me horen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Als het zoals ik denk een 'Pult' plafonniere is (van een bekend warenhuis) dan is de kans groot dat je er gaatjes in moet boren om hem te kunnen bevestigen aan de schroefjes van de centraaldoos.

Die armaturen worden nu eenmaal gemaakt voor de hele wereld en voldoen daardoor vaak niet aan de in Nederland gebruikelijke maten.

Hoeft op zich geen probleem te zijn als je handig genoeg bent om twee gaatjes in metaal erbij te boren. Houd er wel rekening mee dat ie na boren van de gaatjes niet terug kan, dus kijk eerst even goed of dit is wat je wilt. :wink:

Eventueel zou je even een foto kunnen maken van de plek op het plafond en van de binnenkant van de lamp en hier plaatsen.
 

RobbertR

  • #5
Bedankt voor de adviezen. Ik kom er binnenkort op terug. Het tabblad staat sindsdien nog open in mijn browser, dus een reactie zal zeker volgen. Ik pak het project zo spoedig mogelijk weer op. Bedankt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu