Binnenwerk usb lader gebruiken als omvormer

Marxmeinen

  • #1
Beste mensen,

Ik heb een vraag. Ik ben momenteel bezig om een IP Camera buiten op te hangen aan mijn gevel.
Echter moet deze voorzien worden van 5v op basis van 2a stroom. Nu zit er een standaard adaptertje bij maar deze is te groot om in een kabeldoos weg te stoppen. Nu kwam ik zelf op het idee om het binnenwerk van een USB lader uit elkaar te halen en via USB een verloopje in elkaar te zetten middels een usb stekkertje en een kroonsteentje. Mijn vraag is, is zoiets veilig om te doen? Ik heb dus letterlijk het binnenwerk van een USB lader uit elkaar gehaald, en de twee draden die normaliter in een stekker overgaan via een kroonsteentje op het lichtnet aangesloten.

Ik heb via de gevel een kabel met 220v naar buiten weten te trekken, maar op de gevel moet dus een kabeldoos komen waarin de daadwerkelijke conversie naar 5v plaatsvindt. Gezien de beperkte ruimte leek mij dit een solide oplossing. Maar zeker weten doe ik het niet. Naar mijn idee is dit veilig. Het enige verschil is dat de behuizing van de usb lader nu de kabeldoos is en de stekker vervangen is voor een directe verbinding met het lichtnet.

Hierbij wat foto's.

Ik hoor graag! Ook als jullie een betere manier weten.

Groet Marx






 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Een betere manier weet ik wel: Gebruik gewoon een voeding die voor dit doel bedoeld is. Zoiets:

 

Marxmeinen

  • #3
Hoi XanderH,
Bedankt voor je tip!
Dat ziet er inderdaad stukken betrouwbaarder uit. Vind ze wel verschrikkelijk duur of ik kijk verkeerd. Maar ik zit met die 2 ampere. Ik kom ze tot nu toe alleen tegen van 1 ampere.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu