Knikarm scherm aan houtskelet bouw

Dimi

  • #1
Hallo allen,

Het huis wat ik 2 jaar geleden gekocht heb is voorzien van een mooi knikarmscherm van 4 meter breed met uitval van ongeveer 3 meter. De achtergevel is houtskelet en volgens mij hangt het al een jaar of 10 (ergens oude factuur ooit gezien).

Afgelopen jaar schrok ik mij rot omdat een bout zeker een cm los kwam. Nadere inspectie leerde dat er gewoon 4 houtdraadbouten in de rabatdelen gedraaid zijn. Links wellicht nog niet zo’n probleem omdat ik vermoed dat daar wat regelwerk zit. Maar rechts is gewoon hol.

Wat is de beste manier om dit veilig en verantwoord te monteren? De bovenste bouten zitten een cm of 8 boven de betonnen verdiepingsvloer (15 cm dik, onderkant 250 van de vloer) en de onderste zitten er net onder.

Ik dacht nl eerst om in de zijkant van de vloer te boren en dan mbv chemisch anker draadeind te gebruiken maar nu zou die op meest gunstige manier exact midden tussen onderste en bovenste bevestigingsgat van het scherm uitkomen. Iets met een metalen plaat fabriceren wellicht? Iemand ervaring met monteren van dergelijke schermen aan houtskelet gevel? Zie foto’s voor indruk, zou fijn zijn als ook esthetisch big enigszins verantwoord blijft.

 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Rabatdelen verwijderen, stevige achterconstructie maken / herstellen, rabatdelen terugplaatsen.

Alles wat je buitenom doet wordt lelijk.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Kan je zien waar de achterliggende regels zitten?

Misschien kan je een stalen strip eraan maken die de kracht overbrengen over de regels.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu