Vloerverwarming met stadsverwarming hoog verbruik

Roeland010

  • #61
Kijk daar heb ik wat aan. Volgens mij begin ik het nu te snappen. Ik heb e.e.a. schematisch getekend. Begrijp ik het goed zo?
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #62
Daar komt het wel op neer inderdaad.
 

Roeland010

  • #63
Kijk :D We komen er wel... :D

Maar dat betekent dus ook dat koud/lauw water met nieuw heet water (uit de aanvoerleiding van de stadsverwarming) net voor de pomp (zuigkant) samen komen. Dat betekent dan toch dat het water afkoelt?
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #64
Klopt, en dat is de hele bedoeling van de verdeler van de vloerverwarming: mengen van water tot de gewenste temperatuur(40 graden is ingesteld in jouw geval).
Er mag namelijk niet te heet water door je vloer gaan, anders barst de vloer uit elkaar.
 

Roeland010

  • #65
Exact, maar dat zou toch IN de verdeler moeten gebeuren. Nu komt het koude water en warme water al bijelkaar voordat deze in de verdeler zitten. Het water is dus al lauw voordat deze gemengd kan worden.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #66
Het is een verdeler, geen menger... De verdeler verdeelt het gemengde water over de verschillende groepen van afgifteleidingen in de vloer.
 

Marcn88

  • #67
Daarom heet dit type verdeler ook een meng injectie systeem, je mengt dus retour water uit de vloer met (nieuw) water uit je stadsverwarming dit word "geinjecteerd" in je verdeler wat dus samen gemengd word tot de maximaal ingestelde temperatuur op je thermostaatkraan
als de maximale temperatuur is bereikt in je aanvoerbalk stopt t injecteren van nieuw water en word er alleen gecirculeerd tussen de aanvoer en retour totdat de temperatuur weer is gezakt en word er weer water geinjecteerd enz.....
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu