Kränzle 1160, hogedrukreiniger spuit niet, electrik

Sjarel

  • #1
Men heeft geprobeerd om van een 16 ampere naar een een 32 A drijfkracht te geraken . Dus een stuk kabel met een kl en grote rode stekker . Tot zover mijn gekregen info.
Als ge de nrs volgt op de stekkers kunt ge idd niks misdoen. Begin je met 't spiegelbeeld van de female stekker naar de male bvb dan kan het misgaan.
Ik heb het paneel met schakelaars al open gemaakt en zie niet direct zekeringen zitten. Wel iets dat gelijkt op een verliesstroomschakelaar Allen-Bradley 100-C12*10 Ser A .
Omdat wij hier drijfkracht hebben en 'n paar toestellen ervoor lijkt me de zaagtafel de meest geschikte om deze zijn stekker eens open te doen en draadkleur en nrs te vergelijken. Wellicht dit eerst doen.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
(drijfkracht = krachtstroom denk ik?)

Vermoedelijk is in het verloopsnoer een fasedraad met de nuldraad verwisseld. Of 2 fasedraden, waardoor de draairichting wijzigt. Niet verder testen!!!!! Maar gewoon meten.

Voordat je nog meer apparaten vernielt.
 

Sjarel

  • #3
Verloopdraad ligt nog bij hun, die evtl fout is nu niet aanwezig. 'k Ga de stekker van de machine wel checken met die van de zaagtafel. Je weet maar nooit.
Voor de rest meten.
 

Sjarel

  • #4
Op de zaagmachine zit een verloop van kl naar grote stekker die kan dienen. Ooit een verlengkabel gemaakt met de 32 amp stekkers.
Ik ben de stekkers hun aansluitingen aan het checken , het blijft een puzzel:
 

Sjarel

  • #5
Het draait maar bouwt geen druk op. Omdat dit denkelijk een tandwielpomp is is de draairichting hier van doen.
De motor heeft een fan die in plastik zit. Wel een rare soort, ken het niet.
 

Sjarel

  • #6
Ik heb naar Kränzle gemaild .
'k Heb de fases aangesloten zoals dat relais, dus 2 geswitched. Een blad papier wordt nu aangezogen en de wind blaast over de motor.
Daarvoor was dat niet zo(tenzij hun stekkers niet omgedraaid zijn).
Een .pdf met handleiding kun je bij hun downloaden. Geen draairichting vermeld en daar gaat men de kleppen checken openmaken(to do).
Ooit las ik ergens dat het een plunjerpomp is . Een aanzuigzift zie je zitten (niks extra filter) in dat bakje onderaan maar ook veel zand zat daar ?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Het is inderdaad een plunjerpomp.

Opengewerkte pomp.
 

Sjarel

  • #8
Mail terug gehad met een lijstje om na te zien.Steeds gaat 't over de kleppen en de kogelklep die bij standby intern water laat circuleren in de pomp.
 

Sjarel

  • #9
Tekening van Jan; de bovenste kleppen gaan vlot open en zullen de inlaat zijn.
De 3 horizontale ,daar krijg ik geen beweging in. Ze zien er hetzelfde als de 2 bovenste uit . Omdat het de drukzijde is zou je denken dat er extra zware veertjes inzitten(idk).
Ik heb ze in diesel gelegd ,mss zijn ze vastgeroest.
Of toch maar 'n nieuwe set kopen ?
 

Sjarel

  • #10
't Spuit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu