Balkondragers en balkonvloer

Jasonwestenburg

  • #1


Beste leden van dit forum,

Ik vroeg het mij af of er een bepaald reden is waarom de vloer (groene pijl)niet mooi onder de balkondragers zit, maar enkele centimeters uitsteekt. Daarnaast zou ik graag willen weten of je de vloer van het balkon gelijk met deze dragers mag storten.

Alvast bedankt voor de reacties. :super:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Waaruit bestaan de dragers, hout of beton ?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Zulke balkondragers worden eigenlijk niet meer gebruikt. Het is namelijk een flinke koudebrug. Dus iets meer uitleg is welkom.
 

Jasonwestenburg

  • #4
Beste Jan en Ijkenhout,

Bedankt voor de reacties. De dragers bestaan uit gewapend beton. Het betreft trouwens hier een woning in de tropen. Het verlies van warmte is dus niet erg.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Dat verklaart wat. Het balkon steekt vaak wat uit omdat de meeste mensen dit mooier vinden. En het is constructief ook beter. Als laatste voor de afwatering ook beter, want de balkonplaat heeft een waterhol.

Gelijk houden is technisch gezien mogelijk. De constructeur kan hier gewoon rekening mee houden. Aan jou de schone taak om de afwatering in orde te krijgen ;)
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
Als het balkon en de consoles niet in één keer gestort worden, of bijvoorbeeld van prefab beton zijn, dan geldt gelijk is ongelijk. Stort je alles in een keer, dan maakt het niet uit.
 

Jasonwestenburg

  • #7
Beste Ijkenhout en Rola,

Kijk!! Daarom ben ik zo verzot op deze site!! Dit zijn nou eens antwoorden waar ik wat aan heb. Mijn hartelijke dank. Ik neem ze zeker mee tijdens het bespreken van mijn wensen met de 'constructeur'.

Nogmaals, bedankt

:prima: :super:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu