Vochtige plek op gevel

Mark1986

  • #1
Al een hele tijd heb ik een vochtige plek op de gevel waarvan ik het ontstaan niet weet. Op de foto`s is deze goed te zien.

Het zit precies achter de regenpijp en loopt aan de onderkant net boven de grond nog iets door naar links. Het voegwerk is slecht/ontbreekt omdat de vorige bewoner hier een plantenbak had staan(tegen de woning en het muurtje met raam), dit ga ik nog herstellen. Heeft iemand een idee hoe dit zo vochtig kan zijn/blijven? Aan de onderkant achter de regenpijp staat een stuk dakbedekking o.i.d.

Het muurtje met het glas en rotte kozijn, is een steens muurtje als afscheiding met de buren. Dat deze nat is vind ik niet zo erg, die is toch aan vervanging toe.



 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Eerste gedachte: verstopte regenpijp.
 

Mark1986

  • #3
Bedankt voor je reactie! Ik heb de boel net verder uitgegraven tot waar de koppeling zit met het putje en waar die onder het huis verdwijnt. Tot zover helaas geen verstopping of kapotte pijp tegen gekomen:( Onder dat deel van het huis kan ik niet komen, dus ik kan helaas ook niet zien of die onder de woning kapot is.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik zou de berg aarde weghalen zodat je meer beweging van lucht krijgt. En plantenbak moet toch de oorzaak zijn dat de stenen door en door verzadigd zijn.
 

Mark1986

  • #5
Ik zal de boel morgen verder uit- en weggraven en bekijken of er inderdaad niets lekt. Als er niets lekt zou het volgens mij toch vanzelf moeten drogen. Er stonden ook 2 stukken dakleer achter de regenpijp tegen de fundering, die heb ik weggehaald omdat die er misschien voor zorgen dat het vocht niet weg kan.
 

Mark1986

  • #6
Inmiddels ben ik er achter dat de vorige bewoner erg creatief is geweest met PVC en een Fohn. Dat er kant en klare hulpstukken te koop waren wist bij blijkbaar niet....

Het lek is gevonden, bedankt voor de reacties!
 

Mark1986

  • #7
Is het slim om zowel boven als onder een aantal open stootvoegen te maken zodat de gevel wat sneller kan drogen? Met name ter plaatse van het deel dat door en door dat is. Deze woning is niet voorzien van open stootvoegen namelijk.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Is de spouw geïsoleerd?
Zo ja, met welk materiaal?
 

Mark1986

  • #9
Ja de spouw van deze aanbouw(jaar 1978) is met glas- of steenwol geïsoleerd. Of dit nog netjes op zijn plek zit weet ik niet, aangezien er ook muizen huisgehouden hebben. De rest van de woning is ongeïsoleerd en heeft ook geen open stootvoegen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu