Ikea showroomkeuken passend maken

Suus90

  • #1
Hi! Wij hebben dit weekend een showroomopstelling van een ikea keuken gekocht voor onze nieuwbouwwoning. Nu past deze helemaal (daarom hebben we deze ook gekocht), op 1 punt na:

De showroomkeuken heeft een gaskookplaat met een uitsparing van 548mm x 469 mm. We krijgen geen gasaansluiting in huis en dit moet dus inductie worden. Nu is de inductiekookplaat van ikea 553mm x 483 mm. We komen hier dus 5mm x 14mm tekort... :oops:

Heeft iemand ervaring met de uitsparingen van ikea werkbladen? Zijn die op de mm nauwkeurig uitgesneden of zit daar wat speling in? En zo niet, zouden we dit zelf kunnen bijsnijden/schuren? Het is een composiet blad.

Bedankt alvast!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Zijn er geen inductieplaten van een ander merk die wel passen ?

Die 5 mm zal waarschijnlijk geen probleem zijn, de 14 mm is te doen met een decoupeerzaag met een zaagje voor metaal erin, rustig zagen op pendelstand 1 en stofzuiger erbij houden.
 

Suus90

  • #4
Nee helaas, ikea heeft de kleinste maten van alle merken (ben ik na 3 uur online zoeken achter ;)). Maar zelf bijsnijden klinkt dan wel als een haalbare optie.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #5
Let goed op, dat de zool van de machine het blad niet bekrast. Ik zou het blad eerst afplakken met dun karton.
 

Ericjan

  • #6
Hoi,

De meeste Ikea apparatuur (meestal Whirlpool of Electralux geloof ik) heeft een rand van 10 tot 15mm over de uitsparing heen. Er is dus wat marge.

Als ik je bericht lees bekruipt mij het gevoel dat ik wat mis; de uitsparing die je nodig hebt is toch gewoon groter dan wat er nu in zit? Die moet dus iets vergroot worden.

Bij een werkblad van steen of composiet gaat dat hem niet worden. Zelf althans. Je zou misschien met een haakse slijper kunnen proberen (als je hand vast genoeg is).

Bij een blad op basis van hout zet je de decoupeerzaag erop. Denk erom dat je naast de opening het blad beschermt tegen krassen van de zool van de zaag. Ik gebruik altijd schilderstape want daar zit een dun waslaagje overheen waardoor de zaag beter zal glijden.

Ben je bang dat je niet recht (genoeg) kunt zagen, investeer dan in twee lijmklemmen en klem een lat naast de zaag als geleider.

Succes!


Naam van winkel verwijderd, beetje overdreven dat hier te doen, mod.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu