Spanplafond onder carport?

Paulus65

  • #1
Het plafond van onze carport moet nog afgewerkt worden. Ik zit nu nog tegen de balken aan te kijken. Ik ben dus aan het snuffelen geweest naar de mogelijkheden. Kunstof panelen is de standaard oplossing maar blijkbaar is het ook mogelijk om een spanplafond te laten plaatsen. Heeft iemand ervaring met een spanflafond onder een carport? Gaat dat goed met temperatuurschommelingen? Nog meer opties?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Zolang je maar de dakplaten en balken blijft ventileren.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik heb nog niet gehoord dat dit geschikt is voor buitengebruik. Maar de fabrikant is degene die dit zeker weet.
 

Paulus65

  • #4
Er is een Belgisch bedrijf dat spanplafonds kan leveren voor buiten. Helaas kan ik nergens ook maar een indicatie vinden van de kosten.
Ik heb mijn carport laatst eens gemeten en kom op vervelende maten uit; 3.42 x 5.17m. Dwz dat de standaard panelen van 3m niet passen. Dus een (lelijk) koppelstuk in het midden en veel zaagverlies. Ik moet dus nog verder zoeken hoe ik dit mooi en betaalbaar oplos.
 

Paulus65

  • #5
Vandaag een offerte binnen gekregen van het Belgische bedrijf. Een spanplafond kan maar het kost 1821 euro voor iets minder dan 18m2. Gewoon recht toe, recht aan. Geen verlichting nodig. Dat wordt dus wel een hele dure carport. Ik ga dus maar kijken voor een andere oplossing. Helaas tot nu toe niet gevonden. Standaard HDM panelen zijn ook best prijzig en bovendien korter dan de breedte van de carport. Krijg je weer zo'n koppelstuk in het midden. Kortom, ik zoek nog verder naar een nette en een beetje betaalbare oplossing.
 

Juul..

  • #6
Ik ken jou situatie natuurlijk niet, maar hier kijken we ook tegen balken aan maar is het wel netjes afgewerkt (vind ik zelf tenminste). Mocht jou situatie hiervoor geschikt zijn, dan lijkt me dat ook nog eens de goedkoopste oplossing.



Kijk maar of je er iets mee kunt ;)
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Mag ik vragen hoe je het met het electrisch hebt gedaan. Een beetje isolatie op het dak.
 

Paulus65

  • #8
Ziet er netjes uit en is vergelijkbaar met mijn situatie! Bedankt voor de tip.
Ik heb zo'n vermoeden dat er ook nog tengels onder zitten dus dat geeft dan ook ruimte voor de elektriek.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu