HELP Water/grondwater in de kruipkelder

Klusser1985

  • #1
Goedemorgen Klussers,

İk heb een aantal maanden geleden een huisgekocht en heb deze samen met mijn oom
Volledig gestript, enkel de muren zijn blijven staan en zijn het nu aan het opbouwen.

We zijn nu in de woonkamer bezig en in de kruipruimte onder de vloer maar zagen
Eergister dat er water lag in de kruipkelder we hebben dit leeg gepompt dmv een dompelpomp maar de volgende dag lag er weer water ( van de zomer was kurk droog).
Ps: het water is denk ik 10 cm hoog.

Het huis is van 1964 en heeft een houtenvloer.

nu ben ik bang dat dadelijk over een aantal jaren als dit zo doorgaat rot heel de vloer weg.
De vorige eigenaar heeft ook enkel alleen aan de voorzijde 2 ventilatie gaatjes gemaakt zonder een rooster hij heeft enkel een gaatje tussen 2 bakstenen een geboord en achter heb ik niks.

Nu wilde ik samen met mijn oom 2 ventilatie gaten achter en 2 voor boren zodat er een windstroom onder het huis komt en de ventilatie beter wordt.

Ik heb ook de volgende adviezen gekregen:

-Een vriend van ons zei dat ik er extra ophoogzand op moest gooien zodat ik de grond verhoog minder snel dat er water omhoog komt.

-Me vader zegt we kunnen in de kruipruimte op de grond cement storten of zelf erop gooien en glad maken zodat het water niet meer naar bovenkomt.

- me buurman zei je kan een bedrijf laten komen en dan de onderkant van je houtenvloer isoleren met PUR isolatie rot je hout nooit meer en dan maak het niet uit of er beetje water ligt.

Welke optie is nu beter of hebben jullie een betere oplossing hoor dit graag.

Kunnen jullie mijn aub hiermee helpen hoe ik voorkom dat er weer water in de kelder komt.

Alvast bedankt voor jullie oplossingen en tijd om mijn te helpen.

Foto is hopelijk duidelijk voor jullie.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het huis staat al sinds 1964 dus geen paniek. Ga je meer ventileren wordt de vloer kouder. Je krijgt meer tocht door de kieren tussen muur en vloer en van de naden in de planken.

Ik zelf zou van de zomer de vloer aan de onderkant van de balken isoleren. Dat zou ik met XPS platen messing en groef doen. De situatie moet wel zo zijn dat je met die platen onder de vloer kan komen.

Geen water meer is uitgesloten. Oja ik zie nog spinrag zitten dus nogmaals die ruimte is in orde en geen paniek
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Een houten vloer moet geventileerd worden. Bij volspuiten met PUR is de kans op houtrot groter omdat het vocht nergens meer heen kan. Dus de buurman heeft geen gelijk...
 

Klusser1985

  • #4
Wgb,

Ok top dank je wel voor je reactie en over het water tja daar heb je gelijk in er zal altijd wel iets in de kruipkelder komen.
 

Klusser1985

  • #5
Walker,

Ja precies daar dacht ik ook aan las ook iets over tonzon isolatie maar denk dat ik voor xps platen zoals hierboven is aanbevolen, daar ik boven op de vloer ook 18 mm obs platen erop heb gelegd en daarop komt weer 8 mm laminaat.

We hebben tussen de houten vloer en de obs platen loodmenie gesmeerd voor het tegengaan van het rotten.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Het is grondwater, dat krijg je niet weg. Cement op de bodem doen heeft geen enkele zin. In sommige gevallen kan je rond je huis drainage leggen, maar dat kan ook nadelen hebben.

Sommige gooien isolatiechips of schelpen om het waterverhaal minder erg te maken, maar je hebt nu geen problemen, dus dat is niet nodig.

Nadat je de vloer geisoleerd hebt, kan je de ventilatie van de kruipruimte verbeteren.
 

Harry1234

  • #7
Misschien is het een optie om uw kruipruimte te isoleren met schuimbeton. Dit helpt tegen vochtproblemen in de kruipruimte.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Link verwijderd i.v.m. reclame, het andere topic met dezelfde strekking verwijderd, lees eerst even de forumregels a.u.b.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu