Laminaat te ver van muur

BenneB23

  • #1
Beste,

Eind vorig jaar onze laminaat vloer gelegd, met een mooi eindresultaat.

1 probleem: we hebben op aanraden van de winkel 0,8 cm afstand tot de muur gelaten overal. Aangezien de plint 1,2 cm is onderaan zagen we hier geen probleem in.

Echter op sommige plaatsen is de afstand toch te groot en zie je duidelijk de vloer. Dit kan niet worden opgelost door siliconen, aangezien deze gewoon zouden verdwijnen in de spleet. Iemand enig idee hoe ik dit netjes kan afwerken? :?

Ook de hoeken sluiten niet altijd mooi aan, vermoedelijk omdat de muren niet mooi recht zijn, aangezien ze netjes 45° zijn doorgezaagd. :?

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Heb je nog over? Je kan een klein strookje eraan vastlijmen.

Het verstekhoekje kan je beter passend zagen (paar keer proberen). Of een truk toepassen om het te verbloemen. Bijvoorbeeld het verstek aan elkaar lijmen vóór montage op de muur.

Ik heb wel eens een andere tip gezien hoe zoiets te zagen. Maar kan het zo snel niet terugvinden...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Bredere, eventueel iets schuine plinten.
 

BenneB23

  • #4
Bedankt voor jullie snelle reacties.

Ik heb getracht om de hoekjes aan elkaar te lijmen voor ik ze monteer, maar deze komen weer los van elkaar als ik ze tegen de vloer aanduw. Als ik ze niet aanduw zweven ze in de lucht. :oops:

Ik heb nog wel wat over, maar dan zou ik echt een reepje van 1 cm ofzo moeten snijden van mijn plank. Met mijn decoupeerzaag zie ik me dat niet snel doen zonder dat het onderweg versnippert.

Misschien dat bredere plinten kopen inderdaad wel een goede optie is! Hoop alleen dat ik mijn behang niet al te veel beschadig door de plinten met TEC7 van de muur te trekken...
 

Fmrama

  • #5
Als de nieuwe plint hoger is, kun je eest met een hobbymes langs de oude plint het behang scheiden. Als je dan lostrekt gaat het tot aan de snij lijn en blijft de rest in takt.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #6
Neem overzetplinten, die zet je vast op de huidige, zijn aan de bovenkant smaller en onder wat breder.

suc6

Gerrit
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Het kleine strookje valt wel te zagen met een decoupeerzaag. De zichtzijde altijd houden aan de kant waar de zaagtandjes naar toe gaan. Evt. eerst met een scherp mes (net naast) de zaagsnede inkerven.
 

2RH

  • #8
Maar je hoeft toch helemaal niet zó precies te zagen? Als je niet zo goed (recht) kunt zagen (ongeacht type zaag), zaag dan een mm te ruim en vijl of schuur het laatste randje eraf. Voor beroeps te tijdrovend (en ik neem aan; niet nodig), maar voor de amateur een prima oplossing.
Waar een wil is, is een omweg.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu