Tegels van dit type muur verwijderen maar hoe netjes?

Dennuzzz

  • #1
Hoi klussers,

Ik ben de tegels van mijn badkamer aan het vervangen omdat de bovenste laag tegels los laat. Ik heb een jaren 30 woning.
Nu heb ik dat gedaan en zie dat er overal nog een tweede laag zit. Wat ik begrijp is dat deze op basis van species is gelegd. Nu heb ik begrepen dat ik deze ook gewoon kan weghalen.
Nu heb ik dat alleen op wat kleine plekjes gedaan en zie dat het heel makkelijk is om de muur daar achter te beschadigen.(Zie foto). Alles lijkt ook vergruisd te zijn. Nu wil ik dat wel weer gaan (laten) stucen, maar vroeg me af of dit wel verstandig is met dit type muur. (PS ik had eigenlijk gedacht dat mijn huis was gemaakt met alleen bakstenen aangezien het een jaren 30 woning is.)

Hoe zouden jullie hier mee omgaan? En is het verstandig om door te gaan en de tegels er af te halen met een hamerboor en dan te stucen?

 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Met een brede platte beitel en een hamer (vuistje) van 1 kg. kun je gerichter de tegels verwijderen en breng je minder schade toe aan de wand. Het duurt wel langer, maar is een gratis sportschool.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu