Egaliseren afgebrokkelde vloer

TimOpg

  • #1
Ik ben een nieuwe keuken aan het plaatsen. Bij het afbreken van de oude zag ik dat de vloer afbrokkeld is. Ik zou hem opnieuw vlak moeten trekken voor ik de keuken erop kan zetten.

Probleem is dat de afgebrokkelde vloer net naast een afgrond ligt (hierin loopt het buizensysteem van het appartementsgebouw).

Ik zoek naar een manier om dit vlak te trekken (met cement?) zonder dat alles opnieuw afglijdt. Ik vrees dat als ik er gewoon cement opgiet, de verticale druk te hoog is, zodat het nieuwe niet aan het oude gaat plakken.

Hier een foto en schets van het probleem:


Hier twee mogelijke opties:


Is het voldoende om (optie 1) enkele betonankertjes te steken en een (te verwijderen) mal te maken? In optie 2 kan ik eventueel enkele stenen metsen om een dam te bouwen (er is een vlak startpunt) om vervolgens het gat verder te vullen. Maar gaat dat de druk houden?

Of overdrijf ik en is verankeren/stenen inmetsen overbodig? :shock: Gewoon piepschuim ertussen steken om te zorgen dat cement niet wegloopt en genieten maar?



Alvast dank voor eventuele suggesties
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik maak me hier nog het meest zorgen over de brandveiligheid. Dit is een open verbinding met je onderburen :?:

Schakel de vve in. Er moet een brandwerende scheiding gemaakt worden met brandmanchetten e.d. Dit moet de vve laten doen door een gecertificeerd bedrijf. Daarna kan je het naar wens afwerken.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Ik zou denken aan brandwerende purschuim.
Dit rondom de buizen spuiten zodat het dicht is en er niets tussen kan weglopen, na uitharding op de juiste hoogte afsnijden en dan verder afwerken.

suc6

Gerrit
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Brandwerendheid is bij veel portiekwoningen een groot probleem: Gebouwd in een tijd dat hier geen aandacht voor was. Ook helpen ongeisoleerde houten verdiepingsvloeren niet mee. Als dan niet afgewerkt met stuc-op-riet, of zachtboard...
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Brandwerende PUR is hier niet voor geschikt. Dit kan je desgewenst teruglezen in de productbeschrijving.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #6
Daar staat dit

Kenmerken
Innovatieve brandwerende oplossing voor complexe en moeilijk bereikbare toepassingen
Vrijwel ondoordringbaar voor rook
Uitstekende bestendigheid tegen water en damp
Montage aan één kant mogelijk
Kan worden gecombineerd met Brandwerende blokken


Toepassingen
Geschikt voor onregelmatige en moeilijk bereikbare openingen
Meervoudige en gemengde doorvoeringen
Enkele kabels, kabelbundels en kabelgoten
Metalen buizen

en dat lijkt me toch altijd heel wat beter dan er wat piepschuimblokken in steken.

suc6

Gerrit
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
Bij brand zal de PVC-standleiding smelten, en alsnog voor brandoverslag zorgen. Wat je hier nodig hebt is een manchet welke de buis samenknijpt bijverhitting. Met als ondergrond een brandwerende plaat. Loze ruimte kun je vullen met steenwol.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #8
Dat is uiteraard ook de beste methode, maar of de VVE daar ook in mee zal gaan om dat in 1 woning voor elkaar te maken?
Denk dat je daarom met het vullen van de opening met iets wat goed sluit, geen rook doorlaat en waar het egalisatiemiddel niet langs wegloopt al een heel stuk beter uit bent dan met de huidige situatie.

suc6

Gerrit
 

Marcn88

  • #9
Vaak als t bij 1 woning niet goed is afgewerkt betreft t meestal alle woningen waar wat aan de brandwerendheid van de leidingdoorvoeren gedaan moet worden zoals gezegd leg t is voor bij de vve want dit dient door een gespecialiseerd bedrijf uitgevoerd te worden de doorvoeren zullen ook een keuring meekrijgen dat ze voldoen aan de eisen
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #10
Zo'n gat met (brandwerende) PUR vullen heeft geen enkel nut. Doe het goed of doe het niet (met alle risico's van dien). En zoals gezegd moet dit door de vve gebeuren. Hier mag je waarschijnlijk zelf niet eens aan beginnen.

Ongelofelijk dat dit soort gaten/oplossingen voorkomen. Na de brand in Londen zou het toch iets meer op scherp moeten staan.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #11
Na iedere brand met overslag naar belendende percelen/appartementen zou men hier onderzoek naar moeten doen. De afdeling Preventie van de brandweer? Die spelen geen rol meer als een bouw of woonvergunning al lang geleden is afgegeven. Aandacht voor het voorkomen van een vlam in de pan is belangrijker. En de afdelingen Bouw en Woningtoezicht bij gemeentes bestaan alleen nog maar in naam... Wie heeft de laatste jaren überhaupt nog controle voorbij zien komen bij een verbouwing?

Woningeigenaren, woningcorporaties en VVE's geven het geld ook liever uit aan de schilder of de dakdekker. Je kunt het geld maar 1x uitgeven, en lekkage is direct hinderlijk. Een branddichting? Dat zijn onzinkosten... :roll:

Maar als eigenaar van een appartement kun je altijd een verzoek tot verbetering indienen bij de VVE. Een kleine kans dat je deze toestemming niet krijgt, omdat het niet contructief én niet esthetisch is. De kosten kun je zelf betalen, of overleggen dat dit vanuit de VVE-pot gaat. Maar dan is een aanbesteding voor alle appartementen waarschijnlijk aantrekkelijker.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #12
Lekker makkelijk om de schuld weer bij het toezicht te leggen. De eigenaar is verantwoordelijk. Niemand anders.

Zeker je het hier nu weet dat het niet in orde is, heb je de plicht dit bij de vve te melden en te zorgen dat het correct in orde gemaakt wordt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu