Beste manier renoveren dak.

Fahaka

  • #1
Hallo,

Het dak van onze jaren 60 tussenwoning gaan we wanneer het beter weer is gedeeltelijk repareren ivm kleine lekkages en pannen die niet mooi op elkaar aansluiten.
Het is de bedoeling om alle pannen eraf te halen en de panlatten te vervangen waar nodig.( zitten wat slechte tussen bij de dakgoot)
Ook is daar de laag bitumenpapier gedeeltelijk vergaan.

Het dak is als volgt opgebouwd van binnen naar buiten
-stucplaat
-Glaswol
-houtwolcementplaat met tengels
-bitumenpapier
-pannen

Door de vorige eigenaar is er isolatie aangebracht direct tegen het dakbeschot zonder spouw.
Gebruikte isolatie is glaswol dat aan een zijde van het dak verpakt is in papier en aan de andere zijde in plastic folie.
De naden zijn niet afgedicht en wanneer je hier een hand door steekt via het knieschot voelt het koud aan, ook liggen er wat kleine blaadjes.

Omdat we erg veel verschillende meningen gehoord en gezien hebben vragen we ons af wat nu de beste manier is om dit dak weer netjes geïsoleerd te krijgen zonder dat er condensatie optreed. (Voor zover bekend nu geen last van)

Wij dachten zelf aan het verwijderen van het bitumenpapier en aanbrengen van spinvliesfolie aan de koude zijde op te tengels, de tengels zijn in dit geval een soort U profiel waar het houtwolcement weer in valt.
Aan de warme zijde dan een laag isolatie tegen het dakbeschot aan met daar overheen een dampdichte folie en dit dan aftimmeren met gips.

Is dit plan haalbaar? Graag jullie meningen en ervaringen.
We twijfelen of we de dampdichte folie wel helemaal goed kunnen aanbrengen omdat de zolder gescheiden wordt door een tussenmuur.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Overweeg aan de buitenkant fatsoenlijke isolatie aan te brengen. Een hoogteverschil met de buren is tegenwoordig eigenlijk geen probleem meer.

 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
Tja
je hebt goed genoeg en goed.

Als je alle pannen er af haalt zou ik ook nieuw dakhout plaatsen met isolatie of indien dat nog goed is alleen een isolatie plaat aan de buitenkant.

hier zijn speciale isolatie platen voor.
je kan dan eventueel de isolatie aan de binnenkant verwijderen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu