Duimen plaatsen van luikjes in externe isolatie met crepi

Osjey

  • #1
Weet iemand hoe je best de duimen plaatst en welke soort duimen voor luikjes in een externe isolatie/+crepi van ca 15cm? De isolatie moet nog geplaatst worden... wat te voorzien en hoe het best zodat je geen koudebruggen hebt... Sommigen spreken van houtblokjes laten uitkomen , anderen van lange aanhechting duimen... thx[/b]
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Leg even beter uit wat de bedoeling is en plaats eventueel een foto waar de luiken moeten komen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
De afstand kan je overbruggen met bv. draadeinden (of vergelijkbare ankers). De dikte moet voldoende zijn zodat de luiken niet gaan zakken.

Er zijn koudebrug beperkende ankers van kunststof, maar of die zwaar genoeg zijn voor luiken weet ik niet. Dat zou je bij de fabrikant daarvan op kunnen vragen.

Houtblokjes zie ik niet werken. Die moeten immers ergens op vastgezet worden.
 

Osjey

  • #4
Thx Ijkenhout... Draadeinden kunnen de oplossing zijn. Te lassen met een tussenstuk aan de duimen of zo? Vreemd dat je nergens hier iets over kunt vinden. Externe isolatie wordt toch meer en meer gebruikt. Voor vensterbanken is een verlenging in alu simpel op polystereen+crepi... maar luikjes, daar moet toch ook een veel gebruikte oplossing voor zijn om die afstand van bijv 15cm te overbruggen... Ga ze voorlopig in de bestaande betonnen muur boren en dan zien we wel later wat de isolateur aanraadt. thx...
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
De meestgebruikte oplossing is de luiken weglaten ;)
Of op het kozijn vastzetten.
 

Osjey

  • #6
Hahah weglaten is geen optie... ze moeten er zijn voor de esthetiek en de veiligheid... rolluiken is niet toegelaten op deze woning en zou ook het zicht van een historische woning schenden... ;-)
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Maar isoleren aan de buitenkant mag wel? :denk:
 

Osjey

  • #8
Idd... het huis is een combinatie van vlakke gevel en natuurstenen gevel... De vlakke gevel waar zich vooral het woongedeelte bevindt mag geesoleerd worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu