Geen kruipruimte / vervanging riool en verplaatsing keuken

Frank123123

  • #1
Goedemiddag,

Ik heb een huis op het oog dat ik eigenlijk wel wil aankopen. Het is een huis uit 1925 dat geen kruipruimte kent. De indeling van de begane vloer zou ik gaan veranderen waardoor de keuken op een hele andere plek in het huis terecht zou komen.

Rioollucht:
Op de begane vloer is een rioollucht te ruiken. De huidige bewoners hebben een inspectie van het riool laten doen waaruit blijkt dat het riool weliswaar in slechte staat is maar dat het niet lekt.
Wat moet ik hiermee?
Als het riool vervangen zou worden (openbreken vloer, zand wegzuigen, vervangen riool, zand storten, vloer repareren) dan hou ik, zonder offertes opgevraagd te hebben rekening met €10.000. Dan nog zou het riool niet lekken dus ik vraag me af of de rioollucht zou verdwijnen! Verdere rioolafvoer van douche en toiletten zijn allemaal ingebouwd. Is er een manier om te ontdekken waar deze lucht vandaan zou kunnen komen?

Kruipruimte
Ik heb geen zicht hoe de woning op de grond gebouwd is / of er heipalen zijn gebruikt enz. Wel weet ik dat er geen kruipruimte aanwezig is. Hoe problematisch is dat bij een verplaatsing van de keuken? Lijkt me dat de huidige vloer helemaal opengebroken moet worden om al het leidingwerk in kwijt te kunnen?
Zou het niet mogelijk zijn om alsnog zelf een lading zand af te graven / zuigen om alsnog een kruipruimte te creeren? Al was het alleen maar tijdelijk om de gedurende de verbouwing in stand te hebben?

Volgende week wil ik een tweede bezichtiging houden. Zijn er nog zaken waar ik in dit kader extra op zou moeten letten?

Alvast bedankt!
 

Marcn88

  • #2
Ik neem aan dat t een betonvloer op zand is dan kun je niet zomaar een kruipruimte eronder graven je vloer stort dan in wat wel kan is een sleuv hakken/zagen en hier het desbetreffende leidingwerk in maken zoals elektra gas water riool en dan de vloer weer aanstorten maar u geeft aan dat t gehele riool niet in al te beste staat is ik zou dan meteen het gehele riool vervangen beter nu iets meer tijd en geld kwijt dan dat je erinwoont en de boel loopt over en moet alsnog vervangen worden
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Inderdaad: Hele vloer eruit, nieuw riool erin.
Vloer isoleren en beton storten + afwerkvloer (al dan niet met vloerverwarming).

De investering nu is groter, maar je gaat hier veel plezier aan beleven.

Tip: laat tijdens de bezichtiging duidelijk merken dat de huidige staat van de riolering een gebrek is dat door jou verholpen moet worden, en probeer dit te gebruiken om de vraagprijs naar beneden te krijgen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Als er bijvoorbeeld een gat in de bovenkant van de buis zit lekt er geen water wel lucht. Inderdaad wat moet je hiermee.
 
  • Like
Waarderingen: Kaduna

Frank123123

  • #5
Vandaag 2de bezichtiging gehad en door gevraagd over de vloer.

Het blijkt dat de woning op staal gebouwd is dat blijkbaar inhoud dat de er een raster van gemetselde muurtjes direct op zand is gebouwd. Daaroverheen balken (waarschijnlijk hout) dat de basis voor de vloer is.

Overigens loopt het riool ook onder de gang van het huis waar wel cement als vloer is aangebracht. Dit halletje is dan ook net iets hoger dan de woonkamer.


Veranderd dit nog iets?
 

Marcn88

  • #6
Het blijft t zelfde je riool is slecht en dient in zn geheel vervangen te worden
 

KlusRob

  • #7
Ik zou zelf (natuurlijk mits het de bedoeling is dat je verder nog gaat verbouwen/opknappen) de bestaande vloer er helemaal uitbreken en opnieuw aanleggen.
Je zegt dat het grotendeels een houten vloer is. Dat hoor je waarschijnlijk ook als je erop loopt (als je stampt voelt/klikt het hol en niet massief)?
Dan is het helemaal niet zo moeilijk om de vloer te vervangen, de oude vloer is nl redelijk makkelijk te verwijderen. En kan, gezien de leeftijd, ook al wel last hebben van rotte plekken in de balken op de plaatsen waar ze in de buitenmuren zitten. Dus het is ook voor de toekomst nog eens aan te bevelen.

En dan kan je gelijk alle leidingen (gas, water, electra, cv, riool) leggen waar je het hebben wilt en zo dus ook de keuken verplaatsen.

Gelijk het hele riool vervangen, ook buiten in de tuin.
Want het zal waarschijnlijk nog grotendeels gresbuis zijn, en die willen inderdad nog wel eens scheuren met kans op verstoppingen (of geurtjes als ze onder een houten vloer liggen)

Dan de vloer opnieuw opbouwen van beton (zandbed op de juiste hoogte, isolatie, beton, dekvloer met gelijk vloerverwarming erin...

Als je toch de indeling wilt veranderen zou ik het wel weten. Maar ik kan natuurlijk niet in je portemonee kijken, want het kost wel iets meer dan puur ander laminaat oid...

Rob
 

Frank123123

  • #8
Ja,
Als het doorgaat zal het wel een aardig project gaan worden inderdaad. Ben er inmiddels ook van overtuigd dat een volledige nieuwe vloer de beste oplossing is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu