Uitbouw onder balkon - een aantal vragen

LHeeg

  • #1
Graag wil ik een aanbouw aan mijn woonkamer (voormalig "Souterrian"). Deze aanbouw zal onder het balkon komen.
Breedte: 6.72, Diepte: 1.50, Hoogte: 2.40.

Een aantal vragen:
1. Gezien de huidige woonkamer maar 2.40 hoog is en de uitbouw ook nog eens onder een balkon komt, wil ik niet dat deze nòg lager wordt dan die 2.40. Vandaar de belangrijkste vraag: kan het balkon als dak fungeren door òp het balkon te isoleren? Daar is op het balkon namelijk de ruimte voor.

2. De afwatering van het balkon is nu "geregeld" d.m.v. een gaatje in het balkon. (Zie metalen pijpje). Dit is overigens bij alle buren ook d.m.v. gaatje geregeld. Hoe kunnen we dit oplossen als er een uitbouw komt? Mocht op mijn eerste vraag "ja" geantwoord worden dan zou ik meteen graag willen vragen hoe er voor gezorgd kan worden dat de buren geen last van "mijn" regenwater krijgen.

3. We willen graag een houten uitbouw waarvan de gehele voorpui uit glas bestaat (schuifpui of tuindeuren met ramen). Watvoor fundering past hierbij?

Groetjes Linda.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Op zich kan dat wel. Op de isolatie moet dan dakbedekking komen met een nieuwe afvoer. Isoleer ook voor de vloer langs. Dan hou je alleen aan de twee zijkanten een koudebrug.

Fundering hetzelfde als het huis. Is hier een vve? Zijn de balkon geinspecteerd (op betonrot)?

Denk je ook aan de vergunning? Vanwege het balkon is het niet vergunningsvrij.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Voor het afwerken van de isolatie zijn betere oplossingen: Een drukverdelende laag icm een coating. Zoek maar eens op BFS en balkon.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
De ventilatie van de kruipruimte moet je ook in standhouden. De pui waar komt deze te staan ten opzichte van de voorkant van het balkon. Het verticale deel, geen isolatie, kan een behoorlijk koudebrug gaan worden. De isolatie boven op het balkon zal waarschijnlijk niet tot aan de voorkant van het balken komen te liggen. Die inwendige zone moet je nog eens goed naar kijken of laten kijken kwa een te koud oppervlak.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #5
Bij zoiets is het erg moeilijk om het goed te doen.
eigenlijk moet het balkon er gewoon af.
zodat je de koudebrug kwijt bent vanaf je buren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu