Dompelpomp geschikt?

ThijsK

  • #1
Goedendag,

Ik ben van plan om verschillende klusjes die ik vaker doe bij elkaar te brengen in een nieuw project. Ik ben van plan om op een droge plek (onder balkon van bovenburen) tomaten te gaan kweken. Ik wil daar met hemelwater een eigen computergestuurde bewatering aanleggen middels een slang met druppelaars. Ik was eerst van plan om de regenton op hoogte te zetten en gebruik te maken van de zwaartekracht, maar het verschil tussen de dakgoot en de bak waarin de planten worden is te klein (en daardoor een te kleine ton). Ik hoop op deze manier op vakantie te kunnen gaan en een aardige tomatenoogst te krijgen.

Ik heb echter 0 verstand van pompen. Ik zoek een goedkope oplossing en kom dan op goedkope dompelpompen uit van rond de 20 euro. Het water hoeft maar 2 meter omhoog dus kracht is denk ik niet zo relevant. Ik wil via de computer met ene app op me telefoon de pomp aan/uit zetten en daarmee voor bewatering zorgen.

Het enige wat ik mij afvraag, kunnen dit soort pompen om met het dat het water uit de slang druppelt? Blijft hij niet doorgaan totdat de pomp door gaat branden of de slang op knappen gaat zetten?

Groeten,

Thijs
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Probeer je aansturing eerst eens werkend te krijgen op de gewone waterleiding. Wel svp een keerklep toepassen tussen de buitenkraan en de (semi)permanente installatie, om verontreiniging van je leiingwerk te voorkomen.
 

Ralph

  • #3
Zoek eens op "watergeef klok"
Die kan je direkt op de buitenkraan monteren en instellen op geefbeurten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu