2 douchekraan problemen

Freakin

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb in de badkamer een bad en een douche(cabine).

Probleem bad:
Hier hangt aan de muur een kraan met een warmwater knop en een koudwater knop (zelf mengen dus).
De warmwaterknop werkt prima, de koudwaterkraan kun je echter alleen maar een klein stukje open draaien. Als je hem verder draait hoor je een 'kloink' geluid en stopt de waterstroom bijna geheel.

Plaatje soortgelijke badkraan:



Probleem douchecabinekraan:
In de douche heb ik een thermostatische douchemengkraan. Links zit de 'aan en uitknop van de kraan' en rechts zit de 'temperatuurkraan'. Het probleem hier is dat soms (niet altijd dus) het hete water bij aanpassen temperatuur (hoger zetten) niet warmer wordt. Je kan dan de kraan op de maximale warmestand zetten maar de temperatuur blijft (ongeveer)op de 'middenstand'.
Dit gebeurd ongeveer 1x op de 20x douchen. De verwarmingsketel gechecked, die is het probleem niet. Het lijkt dus wel in de kraan te zitten.

Plaatje soortgelijke douchekraan:


Mijn vragen:
Heeft iemand tips bij een van de 2 problemen? Ik heb ooit eens gehoord dat er ook delen van kranen vervangen kunnen worden, zou dit ook mogelijk zijn bij mijn problemen?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Commerciële links vervangen door de betreffende plaatjes.
Afbeeldingen svp plaatsen via de functie "Afbeelding uploaden"
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Bij de bovenste kraan kan je de kop verwijderen en dan kan je het binnenwerk van de kraan losdraaien (hoofdkraan afsluiten).
Je kan dan of het binnenwerk vervangen of het leertje vervangen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Bij de onderste kraan, wil het wel eens helpen, als het water stroomt, om de temperatuur knop een paar keer helemaal van koud naar warm te draaien.
Of het thermostaat gedeelte een keer ontkalken, wat rechts in de kraan zit.
Gezien het model geen merk kraan is, is het vervangen van onderdelen van dit soort kranen vaak duurder dan een nieuwe kraan uit de bouwmarkt.
 

Freakin

  • #5
Thanks!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu