Is een eengreeps keukenkraan te repareren?

Appie Geijn

  • #1
Bij het monteren is onze 'nieuwe' tweedehands kraan bezweken. De aansluiting op de koudwaterleiding werkte prima. Daarna heb ik het warme water aangesloten, de hoofdleiding opengedraaid en de kraan opengezet. Toen kwam er eerst een hoop gesputter van het lucht in de leiding, samen met wat stoten water. En vervolgens sloeg de kraan helemaal dicht. Geen warm en geen koud water meer. Ook niet nadat ik de hoofdkraan nog een keer dicht had gedaan en de leiding leeg heb laten lopen. Ik neem aan dat het binnenwerk is vernaggeld door de schokken van de ontsnappende lucht. Het is zo'n eengreeps keramische mengkraan, merk onbekend. Zijn die mengkranen te repareren en heeft dat zin, of is het binnenwerk duurder dan een nieuwe tweedehands kraan? Wie heeft er ervaring?
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #2
De perlator er al af gedraait?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Vaak koop je bij een tweedehands kraan, de ellende en afdanker van een ander.
Een nieuwe kraan kost tegenwoordig niet meer zo duur.
 

Appie Geijn

  • #4
Nee nog niets gedaan. Een Perlator? Zal ns nakijken wat dat is en waar die zit, bedankt.

Enne, dit was geen tweedehands ellende maar een kraan die tot nu toe prima heeft gewerkt op een bekend adres, tot de keuken daar werd verbouwd.
 

Appie Geijn

  • #5
Inderdaad, de perlator! Totaal verstopt door wat gruis. Niet eens heel veel, maar klaarblijkelijk wel voldoende om de boel goed dicht te zetten. Arie bedankt!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu