Parketschuurmachine band gaat steeds stuk

Mcroer

  • #1
Beste klussers,

Ik heb een vraag over een probleem met een parketschuurmachine. Ik wilde mijn grenen houten vloer schuren, maar dit verliep heel problematisch. Ik heb een parketschuurmachine gehuurd bij bo-rent. Dit is zo'n apparaat dat er uitziet als een soort van grasmaaier met een schuurband.

Het probleem was dat de schuurband steeds, tijdens het gebruik van het apparaat, aan een kant in contact komt met het ijzerwerk van de machine. Hierdoor wordt de schuurband zelf weg-geschuurd doordat het in contact komt met het ijzer van de machine.

Het resultaat hiervan is dat de schuurband steeds smaller wordt (zie foto). Weet iemand hoe dit kan? Heb ik iets fout gedaan of ligt het aan de machine?

 

Henk E

  • #2
Ik denk niet dat je er zelf aan moet gaan sleutelen maar gewoon terug brengen en het probleem melden.
Als je er zelf aan begint kun je ook nog aansprakelijk worden gesteld denk ik.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Vaak zit er een afstel bout waarmee je de band centreert.
 

Mcroer

  • #4
Ik heb in totaal 160 euro betaald voor het huren van het apparaat en de auto om het apparaat te kunnen vervoeren. Met als resultaat dat mijn vloer nu heel slecht geschuurd is en ik dit weer helemaal opnieuw moet doen.

Ik ben er direct mee naar bo-rent gegaan maar daar werd mij verteld dat de oorzaak was dat mijn vloer niet egaal genoeg was. Ik twijfel aan die verklaring omdat de band steeds aan 1 kant kapot gaat. Dan zou de band aan beiden kanten stuk moeten gaan.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Dat is ook wel een vak hoor, met zo'n schuurmachine een vloer schuren. Er zijn klussen die je soms beter aan een ervaren vakman over moet laten.
Als je de machine los van de vloer onbelast laat draaien moet de band keurig in het midden lopen.
Wijkt hij dan ook af dan ligt het aan de machine.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu