Alamat als aardlek voor eindgroep

Tozz

  • #1
Ik heb momenteel een groepenkast in de standaard indeling:

net -> hoofdschakelaar -> aardlek -> eindgroep -> verbruiker

Nou kwam ik toevallig iets nieuws tegen, een AFDD (vlamboog beschermingsapparaat), en het leek mij wel wat om dat te installeren. Deze AFDD's worden zo te zien alleen geleverd als 'all-in-one' apparaat, dus:

Installatieautomaat + aardlekautomaat + vlamboogapparaat in 1

In de installatievoorbeelden van Eaton zie ik deze AFDD alleen gebruikt worden als alamat in de klassieke vorm, dus zonder tussenliggende aardlekschakelaar:

net -> hoofdschakelaar -> alamat -> verbruiker

Ik was benieuwd of ik deze 'all-in-one' AFDD ook mag toepassen als aardlek waar dan de eindgroepen achterzitten. het gaat dan uiteraard om een vergelijkbaar exemplaar als dat ik nu heb, dus 40A, 2p, 0,03mA, karakteristiek B, aardlek type A.

Dus dan wordt het:

net -> hoofdschakelaar -> alamat+afdd -> eindgroep -> verbruiker

Het lijkt mij dat dit gewoon toegestaan is, maar vraag het toch voor de zekerheid even.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Ja dat mag, maar wat zegt de fabrikant?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Qua aardlekbeveiliging doet dit in ieder geval niet onder voor wat er nu zit, dus daar zie ik geen problemen. De overstroombeveiliging zul je weinig last van hebben aangezien deze gelijk of hoger is aan de hoofdzekering? Misschien voor de zekerheid een C40 exemplaar pakken.

Maar wat betreft de vlamboogbeveiliging heb ik geen idee. Is die beveiliging voor een B16 automaat niet fijner/nauwkeuriger dan bij een B/C40 automaat? Dit is voor mij een beetje onbekende materie. ;)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu