CV Vaillant VR Combi 20 jaar oud

Peterkuhf

  • #1
Dag heren,


Ik heb een vraagje ik zit erover na de denken om de CV ketel te laten v.v. Deze Vaillant VR 242 ketel 20 jaar oud werkt nog prima en zit aangesloten op ik denk Tyleen vloerverwarming.. Ik heb alle losse radiators los gehad en het water is gewoon harstikke schoon. Dit huis heb ik gekocht in December 2016. Echter als ik lees over tyleen buizen zijn deze niet zuurstof dicht en gaat problemen opleveren voor de CV ketel.


Hoe kan het dan dat deze cv ketel het al 20 jaar prima werkt met dit soort vloerverwarming?

Mijn oog is gevallen op de Ferroli BlueSense 3 CW3. Aangezien we een Agpo HR ketel 10 jaar probleemloos hebben gehad in onze vorige woning.

Of eventueel een AWB.


Zullen deze ook weer op zijn minst 10jaar mee gaan met deze vloerverwarming?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Een nieuwe ketel heeft in ieder geval een hoger rendement. En na 20 jaar zit vervanging er toch wel een keer aan te komen.

Blijkbaar zijn je leidingen meer zuurstofdicht dan je zelf denkt. Of alle vervuiling is al lang neergeslagen in de laagste delen, waar geen flow (meer) is. Om dat te testen zul je iedere sectie goed door moeten spoelen.

Of de huidige ketels gevoeliger zijn voor oxidatie ligt vooral aan de gebruikte materialen.
 

Bernhard

  • #3
Alle buizen zijn zuurstofdiffuus, de ene meer dan de andere.
Als de watertemperatuur niet hoger wordt dan 40grd zal de opname van zuurstof klein zijn. De lengte van de slangen is ook van belang voor de zuustofopname.
Een warmtewisselaar in het systeem geeft meer zekerheid.
bernhard
 

Peterkuhf

  • #4
Bedankt voor jullie reactie's ik ga voor Intergas alleen hun geven garantie ook al heb je tyleen buizen.


Intergas is de enige die dit toepast zie hieronder deze tekst kun je vinden op hub website.

Kan ik een Kombi Kompakt HR(E)/HReco combineren met vloerverwarming?
De Kombi Kompakt HR(E)/HReco cv-ketels zijn bij uitstek geschikt om te combineren met vloerverwarmingssystemen, zowel moderne als oude die gebruik maken van zuurstofdoorlatende, zwarte tyleen buizen. Ook bij een degelijk oud vloerverwarmingssysteem is het treffen van een extra scheiding tussen het systeem van de vloerverwarming en de cv-installatie overbodig omdat de uniek dubbel HR warmtewisselaar waterzijdig van koper is. Daarom zal de warmtewisselaar niet worden aangetast door het zuurstof vanuit de vloerverwarming.

In het geval dat u een Intergas Kombi Kompakt gebruikt in combinatie met vloerverwarming is het voor een goede werking van de warmwatervoorziening van belang dat er geen ongewenste circulatie door het toestel plaatsvindt door een tweede pomp in het CV-circuit. Daarom dient een vloerverwarming hydraulisch neutraal te worden aangesloten (de verwarmingspomp van de vloerverwarming circuleert geen water door de CV-ketel) of het circuit te worden voorzien van een elektrische afsluiter (tweewegklepset) die doorstroming door het toestel voorkomt als er geen CV-warmtevraag is.
 

Peterkuhf

  • #5
Ik heb nog 1 vraagje... ik heb nog een VR afvoer kanaal van circa 1m naar het plat dak hier staat zoiets zoals op de foto.



Die kan ik er zo uit tillen van de cv ketel af.


Is het dan mogelijk zodra ik die vr afvoer eruit getilt heb gewoon de HR afvoer erin te tillen ? Deze krijg ik gratis van een neef zie foto.





Dit is de huidige afvoer.

 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #6
Moet je de maat van de plakplaat even nameten, dan weet je het.
Voor een normale 80/125mm dakdoorvoer moet dat ca. 138mm zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu