Deurbel vervangen

JustinD

  • #1
Ik wil de deurbel vervangen maar krijg het niet helemaal voor elkaar. De oude bel is gewoon zo'n standaard nieuwbouw bel (op de foto boven) en de nieuwe is een Honeywell DW915S (op de foto ronder).

Er gaat een rood draad van de stroomkast naar de bel en één naar de drukknop. En er gaat een blauw draad van de drukknop naar de bel.



De Honeywell heeft de volgende aansluiting: A1, A2, B1, B2, AC1, AC2. Wat ik er van handleiding begrijp moet de blauwe in A1 en de stroom in AC. Echter heb ik alleen de rode en bij beide krijgt de honeywell geen stroom.


Alvast bedankt.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Voor deze bel heb je twee draden nodig die vanuit je beltrafo in de meterkast naar de gong gaan en één draad die vanuit de trafo via de beldrukker naar de bel gaat. De laatste sluit je aan op A1, de andere twee op AC1 en AC2. (zie blz. 3 van de handleiding)
 

JustinD

  • #3
Bedankt voor de reactie. Ik had dit inderdaad ook in de handleiding gezien, maar mij is niet duidelijk wat deze twee draden vanuit de beltrafo zouden moeten zijn.

Ik heb een ingebouwde Attema beltrafo die volgens mij niet meer dan een 8v kabel heeft. Wat moet er dan gebeuren om deze bel aan te sluiten?



 

Tom345

Specialist Elektra
  • #4
De leiding van de beltrafo naar de bel, zijn dat losse draden in een buis of belkabel?
 

JustinD

  • #5
De kabel heeft een blauw en rood draad die met een buis naar de bel gaat. Dezelfde kabel gaat naar de gong. Het blauwe draad zit zover ik kan zien gelinkt en vertopt in de buis.

(Volgens mij is het de bedoeling om de middelste aansluiting op de stroomkast te gebruiken om dit blauwe draad door te verbinden, maar daar hebben ze met de montage niet voor gekozen)


 

Tom345

Specialist Elektra
  • #6
Je moet beginnen met de kabel van de gong naar te trafo te vervangen door eentje met vier aders (drie zijn voldoende, maar drieaderig belkabel bestaat volgens mij niet). Telefoonkabel (geen snoer) is hier geschikt voor.

Aan de kant van de trafo sluit je twee van die draden (laten we zeggen geel en groen) aan op het klemblokje. De rode draad die naar de beldrukker gaat laat je zitten. Op dat klemmetje komen twee draden.
Aan de kant van de gong komen geel en groen op de contacten AC1 en AC2.
Blauw van de nieuwe kabel verbind je met blauw van de beldrukker. De blauwe ader komt op A1 van de gong.
 

JustinD

  • #7
Super het is gelukt, bedankt!

Ik heb uiteindelijk een normale 2 ader kabel naast de bestaande gelegt en gebruik daar 1 ader van. Duuuss eigenlijk gaat er nu 2x 8v naar de gong, grappig.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #8
Leuk om te horen dat het gelukt is.
 

Marcowork

  • #9
Ik heb hetzelfde probleem.

Het enige wat ik niet helemaal snap is hoe je deze bel draadloos aansluit.
Is het u gelukt om deze bel "wireless" aan te sluiten?

Ik heb overigens in het zwarte blokje bij de trafo 4 draaden. 2 blauwe in de middelste en twee rode aan de buitenkanten van het blokje.

2 draaden gaan naar de deurbel en ik vermoed dat de andere twee naar de deurbel buiten gaan. Ik zie niet hoe dit precies zit want dit zicht achter het houten board waar alle trafo's tegenaan zitten.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #10
In dit topic ging het om aansluiting aan een conventionele, bedrade beldrukker. Als je vragen hebt over het draadloze gebruik van de gong, kun je beter een nieuwe topic aanmaken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu