WC afvoer - manchet gelijmd of niet?

Cocobolo

  • #1
Hallo :-)

Mijn eerste post hier, ik heb al veel gelezen maar nu heb ik toch ook iets wat ik graag even vraag voordat ik zomaar van start ga
:lol:

Ons staand toilet is kapot en sowieso hard aan vervanging toe. Dus we willen een zwevend toilet installeren.

Dat geeft 2 uitdagingen
1) Allereerst komt het toilet erg ver naar voren als we de bestaande aansluiting blijven gebruiken. Dus vanwege de ruimte wil ik dat liever voorkomen.

Ik overweeg om daarom een Geberit sprongbocht te gebruiken waardoor ik de afvoer meer richting de muur kan brengen en het inbouwreservoir dus platter tegen de muur komt. Ik accepteer dat ik waarschijnlijk onder de toiletpot een kleine koof/aftimmering moet maken om de 'bult' op te vangen die ontstaat op de huidige aansluiting in de vloer. Ik denk dat het niet heel erg hoeft op te vallen maar dat zoek ik nog uit.

In dit onderdeel van de installatiehandleiding zie je hoe de sprongbocht er uit ziet (het donkergrijze deel).


Ik wil dan de afvoerbuis die bij mijn inbouwreservoir zit (en die in de Geberit komt) dan iets inkorten om de extra hoogte van de Geberit weer te compenseren (zodat we niet op de pot hoeven te klimmen :mrgreen: )

Is dit wat jullie betreft ook een goed idee?

2) Op dit moment zit in de vloer een soort manchet welke dan weer in de grijze pvc afvoer zit. Zie foto (sorry, hier had ik nog niet schoongemaakt) :



Ik denk dat ik deze moet verwijderen MAAR .... in mijn plaatje van die Geberit staat ook zo'n soort manchet en daar laten ze zien dat je hem moet lijmen (daarom heb ik het even blauw omcirkeld). Ik dacht dat gewoon zonder lijm kon? Maar ik durf dus niet meteen aan deze bestaande manchet te gaan trekken om hem los te maken want misschien zit hij ook gelijmd of maak ik iets kapot. Ik vraag het liever eerst hier dan dat ik het sloop en er niet meer bij kan zonder te gaan breken.

EDIT : Is dat op het plaatje misschien geen lijm, maar iets als smeermiddel of zo om hem makkelijker er in te doen?

Wat is jullie mening? Ik hoor het graag
:D
Dank!

groeten
Marco
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
De witte wc aansluit sok kan je er gewoon uit trekken zit los/klemmend in pvc buis.

de rubber van je sprong bocht word met vaseline in pvc buis geschoven en NIET LIJMEN.

sprongbocht kan je gewoon in de vloer laten verzinken en evt kan je de wc vloer iets verhogen zodat sprongbocht mooi onder de tegels blijft zitten.
 

Cocobolo

  • #3
Super, dank voor het antwoord, dit stelt me heel gerust. De ervaring spreekt hier :-)

Ik kan weer verder !
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu