Remeha quinta 28c boilersensor

STL

  • #1
Beste,

de boiler voeler remeha quinta 28c welk type is dit aub,
ik vind S43946 terug maar ook KVT60

nu met onze zonneboiler die buiten strijd is (grr) opnieuw verwarmen op gas, maar de boilersensor liet het afweten deze week.

dankuwel voor info!
Steven
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
De CV ketel quinta 28c heeft geen boilersensor.
het is een doorstroomtoestel dat gaat voor warmwater gaat werken als er door een stromingsschakelaar wordt gezien dat er warm water getapt wordt.
Met temperatuursensoren op de warmtewisselaar wordt de gastoevoer zo geregeld dat de temperatuur van het CV water zo'n 70 graden wordt / blijft. Er wordt aangenomen dat het sanitairwater, dat uit de platenwisselaar komt, dan warm genoeg is.
Er is een CV zijdig buffervat, om de grote warmtewisselaar vlot warm te krijgen bij gebruik van tapwater. Om dat buffervat warm te houden, gaat de ketel elke twee uur even voor warmwater werken tot het CV water weer zo'n 68 - 70 graden is.

Als de ketel achter een zonneboiler hangt kost het deze dagen weinig moeite en dus weinig gas om die 70 graden te handhaven bij warmwatervraag. De ketel zal waarschijnlijk snel op '9' gaan staan, brander gaat uit, waterpomp blijft aan.

Het boilervat zal een ander type hebben. Ik ken dat niet.

Wat is je probleem? Wat gaat er wel / niet goed?
 

STL

  • #3
Beste Avdijk,

volledig correct ik ben naar de kachel gegaan en exacte type bekeken, quitna 30S.

hierbij een boilervat extern met een boilervoiler.

Het gedrag dat hij doet is exact wat jij beneden beschrijft, blijven draaien in positie 9 de pomp die blijft draaien, continu. Vroeger deed hij dat niet. toen hing hij na bereiken setpunt naar positie nul in rust.

ALs ik de boiler voeler manueel uitlees zie ik dat hij op 40 blijft staan continu zonder te varieren. dus denk dat de boiler voeler defect is of op zijn minst verkeerd aangeeft. Hij zit op dezelfde hoogte in de voelerbuis als een andere temperatuur sensor voor de zonnecontroller die de pomp controlleert van de zonneboiler. Die geeft 68°C op zelfde hoogte en varieert netjes mee.

ik zou de boiler sensor willen vervangen maar wou exacte type hebben.

Denk dat het de S43946 is, maar zie op internet ook KVT60. De huidige is niet gemerkt. omdat hij niet exact meer werkt kan ik ook moeilijk op de meting gaan betrouwen met een Fluke.

denk een 12K NTC?

mvg,Steven




 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #4
Volgens mij is het inderdaad een 12K ntc.
Maar als je verstandig bent bel je even met Remeha, daar kunnen ze je dat zo vertellen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu