Afwerken spouw

Fabbie

  • #1
Allen,

Binnenkort wordt er in ons huis een doorbraak gerealiseerd naar een kookhuisje aangrenzend aan ons huis, vanaf de woonkamer. De doorbraak laat ik doen door een aannemer, echter het afwerken wil ik zelf gaan doen. Ik vraag me af hoe ik het beste de spouw kan voorbereiden voor het stucwerk. Immers, nadat er een H-balk is geplaatst en de muur is doorgeslepen ontstaat er een ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur, dit geldt voor beide zijkanten van de doorbraak, maar ook voor het gedeelte op de vloer. Beide zijkanten zullen dus op een of andere manier moeten worden opgevuld, maar hoe? Hetzelfde voor de vloer, waar dan straks ook een spouw is te zien. Hoe zorg ik ervoor dat dit straks gelijk loopt met de vloer van de woonkamer?

Alvast bedankt,
Jeroen
 

Fabbie

  • #2
Niemand een idee? Na wat afbeeldingen gezocht te hebben op google, zie ik iemand die de opening heeft afgewerkt met een fermacel plaat, is dat een oplossing?

Groeten
Jeroen
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Normaal wordt de spouw gevuld met purschuim en wordt er een balkje in gezet.
Op dit balkje kun je dan o.a. je afwerkmateriaal vast maken.
Voor de vloer geldt hetzelfde; eerst opvullen met pur (als dat nodig is) maar dan de bovenste 5 tot 10 cm opvullen met beton of een balkje.
Maar de kans dat de vloer van de woonkamer even hoog is als in het kookhuisje is ongeveer net zo groot als een flinke prijs winnen in een loterij.

Dus de kans is groot dat je een drempel moet maken om het hoogte verschil op te vangen.
Maak je die van hout dan zou ik dus een balkje in de spouw vast zetten.
Maak je die van steen/graniet dan zou ik beton gebruiken waar je deze drempel op vast kunt lijmen.

suc6

Gerrit
 

Fabbie

  • #4
Helder en super bedankt! Dat ga ik zo doen. Zijkanten: Eerst pur en dan een balkje erin drukken. Onderkant: pur, en de laatste paar centimeter met cement (ipv beton, dat kan toch ook wel?) Overigens loopt de hoogte van de vloer van het kookhuisje gelijk met die van de woonkamer, dus het zit een keer mee ;)
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Dan is je geluk op en hoef je de komende tijd ook geen lot te kopen :mrgreen:

Maar dat dacht ik ook dat hier in de kamer alles wel hetzelfde zou zijn toen we van de berging een keuken gingen maken.
Maar toen de muren gesloopt waren bleek de vloer van de oude keuken hoger te liggen dan die in de berging en in de achterkamer en bleek te achterkamer weer lager te liggen dan de voorkamer en bleek de voorkamer en oude keukenvloer ook nog verschillend te zijn (de vloer naar de gang trouwens ook nog)

Meestal zie je pas dat er een verschil in zit zodra de doorbraak gemaakt is.

suc6

Gerrit
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu