Kostenadvies

PieterJanS

  • #1
Goedemiddag,

Ik weet niet zeker of ik met deze vraag of dit forum moet zijn; ik ga het toch proberen en ik hoor het wel mocht ik fout zitten!

Mijn voordeur moet gerenoveerd worden (3puntsslot erin, dubbel glas, opnieuw geschilderd, tochtvrij gemaakt worden).

Nu vraag ik me af of het niet goedkoper is om een compleet nieuwe voordeur te laten plaatsen. Hebben jullie hier een idee bij? Ik denk namelijk dat ik voor het glas en het slot al richting de 100euro kwijt ben.

Ik hoef geen exacte kosten-schattingen; ben vooral benieuwd naar een kort advies.

DAnk!
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Vraag een offerte op bij een aannemer/deurenspecialist, en je weet het. Ik kan je wel vast vertellen, dat je voor 100 euro niet klaar bent, en voor 500 ook niet.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Prijsopgaves doen we hier niet. Je kan die ook prima zelf opvragen.

Als je een deel zelf kan uitvoeren kan het interessant zijn. Als je alles uitbesteed en geen specifieke voordeur hebt/wilt verwacht ik dat een nieuwe goedkoper is.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Slot en glas voor € 100? Een beetje 3 sterren cilinderslot kost alleen al € 100. Komt de driepuntssluiting nog bij. Reken ook op € 250. Veiligheids deurbeslag nog eens een kleine € 100.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Of je nu een nieuw slot in een oude deur zet of een nieuw slot in een nieuwe deur, de kosten zullen hetzelfde blijven.
Enige voordeel wat je zou kunnen behalen is dat je dan vanaf fabriek het slot al ingefreesd hebben en dat ze voor de combinatie deur/slot een certificaat verstrekken.
Nadeel is dan vaak wel weer dat je een fabrieksslot hebt en krijg je er later problemen mee dan kun je nergens precies zo'n slot krijgen of betaal je goud geld voor zo'n slot bij de leverancier van de deur.

Zoek je een klussenbedrijf die dit vaker doet dan kunnen ze vaak zo'n slot compleet binnen 2 uur monteren en krijg je vaak ook een meer universeel slot.

Maar het is ook zelf wel te doen als je een bovenfrees hebt.
Deur er uit halen, op de zijkant leggen en stevig vastzetten. Zonder meteen te diep te willen het slot telkens wat dieper uitfrezen.
Vaak heb je niet zo'n lange frees om de slotkasten ook geheel uit te frezen, dus dat even netjes met boor/hamer en beitel er uit tikken en netjes pas maken.
Ben je een beetje handig dan moet dat in een morgen wel lukken.

Maar wel 1 waarschuwing, frees altijd goed vasthouden zodat hij niet weg kan schieten en de geleider telkens aan de juiste kant van de deur houden want een hap uit de deur ziet er bepaald niet fraai uit.

suc6

Gerrit
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Geen idee wat je met een fabrieksslot bedoeld. :mrgreen: Of bedoel je soms de sloten die door de timmerindustrie toegepast worden.

Je kunt je afvragen waarom... De timmerindustrie levert vooral aan de nieuwbouw, waar hogere eisen (SKG** en PKVW) standaard zijn. Getest in combinatie met de juiste sluitkommen, cilinders en scharnieren, zodat er een echt inbraakwerend element ontstaat.

Een slot bij een bouwmarkt kan best 2 of 3 sterren hebben. Echter blijft de vraag wat maatgeven is geweest voor het verkrijgen van die 2 sterren.

De meeste merken die de timmerindustrie gebruikt zijn ook gewoon via de ijzerwarenhandel verkrijgbaar. Alleen niet altijd direct uit voorraad leverbaar.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #7
Zelf een meerpuntssluiting monteren is echt niet te doen. Het geheel van deur - kozijn - slot verkrijgt een groot deel van de stevigheid doordat alles precies pas is gemonteerd. Met een hamer en een beiteltje wat hout weghakken is dan niet echt aan te raden.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #8
Ahummm :?
nu moet ik je toch tegen spreken een slot zelf monteren kan, let op kan veel nauwkeuriger ingebouwd worden dan als hij vanaf fabriek wordt ingefreest, ook met hamer en beitel.
Ik kom menig slot tegen waar de voorplaat wel keurig past maar waar de slotkasten toch wel aardig ruim zijn uitgefreest.
Oké, je krijgt er een certificaat bij dat het aan de 3 of 5 minuten eis voldoet maar dat kun je zelf veel nauwkeuriger uitvoeren waardoor de combinatie deur/slot nog een stuk sterker is.
Maar je hebt gelijk, het is dan wel nauwkeurig werken.

Wat het sterren systeem betreft maakt het niet uit of slot in combinatie met een deur of alleen is getest. Immers het slot zelf moet altijd minimaal aan bepaalde eisen voldoen om überhaupt een 2 sterren keur te kunnen krijgen en dat heeft nog niets met een combinatie te maken.
Ook alle andere componenten (sluitkomen, deurbeslag, cilinder) worden elk afzonderlijk getest en krijgen afhankelijk van deze test een keurmerk 1, 2 of 3 sterren.
Dus een 2 sterren slot uit de bouwmarkt is op dezelfde manier getest als die uit de timmerfabriek en voldoet minimaal aan dezelfde eisen.

Daarna is het aan de vakman om alles juist te gaan monteren. Immers een 3 sterren slot met 3 sterren cilinder, 3 sterren sluitkom en het juiste antikerntrek beslag op een waaiboomhouten deur monteren geeft nog steeds geen 3 minuten inbraakwerendheid en daar komt dan toch de kennis en vakmanschap om de hoek kijken.
En ik ken ook nieuwbouw projecten waar certificaten waren afgegeven voor een combinatie deur/kozijn/slot/cilinder/sluitkommen/bouwbeslag maar waar tijdens een inspectie bleek dat het toch niet aan de eisen voldeed door bijv. verkeerde schroeven te hebben gebruikt, te ruim uitgefreesd enz. en de gestelde inbraakwerendheid totaal niet gehaald werd.
Dus moeten wij een totaal certificaat afgeven (organisatorische maatregelen, bouwkundige beveiliging, elektronische beveiliging) dan wordt alles weer uit elkaar geschroefd om te kijken of de juiste producten zijn gebruikt en of het ook goed is gemonteerd.

Daarnaast zijn de standaard sloten welke al voor gemonteerd zijn in deuren (bijv. de Buva's) toch vaak best moeilijk verkrijgbaar en als je s'avonds thuiskomt en het slot werkt niet meer dat je er niet even één met dezelfde maten bij de bouwmarkt op kunt halen om dezelfde avond al te vervangen.
Zelfs bij de groothandel in de buurt zijn ze meestal niet verkrijgbaar terwijl je sloten van andere merken meestal wel bij de plaatselijke ijzerhandel of bouwmarkt kun vinden.

suc6

Gerrit
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu