Scheuren rondom kozijnen

Robin1982

  • #1
Allen,

Sinds vrij kort is me opgevallen dat bij vrijwel al mijn kozijnen in het huis (bg, 1e verdieping & 2e verdieping) scheurtjes zitten. Deze zitten vaak over de gehele lengte van het kozijn precies tussen de harde muur en het kozijn in. Bij de normale ramen lopen de scheuren op 1 cm van het kozijn. Waarschijnlijk loopt daar een strip om beweging tussen de muur en het houten kozijn te voorkomen. Als ik er op tik klinkt het ook eerder als hout dan steen/beton. Het zit zowel aan de voor als achterkant van het huis, bij ramen, maar ook bij de schuifpui. Zie foto's. Weten jullie wat dit kan zijn/veroorzaken?

Op zolder (met houten wanden in 3 kamers verdeeld) zijn ook scheuren te zien op de afscheiding tussen het muur en de plafonddelen. Zeer kleine scheuren, maar over de gehele lengte in het verfwerk.

Bijzonderheden:
- Huis is uit 1995
- Huis had 3 jaar leeg gestaan voor wij erin kwamen
- Scheuren zitten in het verf wat ik 1,5 jaar geleden heb aangebracht, toen zaten de scheuren er niet.
- Er zijn zonnepanelen geplaatst 1 jaar geleden.
- Geen bouwwerkzaamheden verder in de buurt of in huis geweest
- Recent boom gekapt naast het huis.


 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Laatste foto: Dat is de overgang tussen het hout van de spouwlat en de muur, daar hoort een hoeklatje overheen te zitten, dit krimpt los.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Alle overgangen tussen materialen en interne hoeken geven risico op dit soort scheurtjes. Is niet bijzonder. Te voorkomen door de hoeken in te snijden en af te kitten (ook ná het schilderen).
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu