Buffervat plaatsen hoe en waar?

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #41
Als je je wilt inlezen in expansievatberekening kan ik het volgende documentje aanraden: https://flamco.aalberts-hfc.com/media/files/calculationtools/ins.vls.flexcon-calculation-page_1.pdf

Let er op dat door je lagere einddruk van 2 bar (ipv 3 wat gangbaar is meestal), je effectieve volume lager wordt!

Ik zou in dit geval gewoon een vat erbij plaatsen, aansluiting op de onderkant v/d buffer, of retourleiding van de radiatoren naar de buffer.

Dat je druk terugloopt naar 0 bar is echt niet wenselijk, geeft allelij problemen met lucht, cavitatie van de pomp, etc. Ook is je overstort nu waarschijnlijk lek, deze ook gelijk vervangen bij plaatsen van nieuwe vat.
 

H@ns

  • #42
Ik ga op zoek naar een betaalbear expansievat van 35 liter.
Ik heb nog wel wat aansluitingen over op het buffervat maar ik neem aan dat het expansievat vertikaal moet komen? Hoe sluit ik hem dan aan, en moet er geen keerklep tussen? Misschien beter met ophangbeugel waar alles al op en aan zit op de retour zetten? Dan kan ik daar meteen de vulvoorziening en manometer op zetten want die zitten nu wat onhandig in de badkamer.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #43
Geen keerklep. er zijn 35 liter vaten die je aan de wand kunt monteren.
 

H@ns

  • #44
Andermaal bedankt voor de waardevolle info!!
Ik ga op zoek.
 

Saantje

  • #45
Beste,

Misschien een ietwat late reactie maar wellicht hebben andere mensen hier wat aan. Ik heb een buffervat van ****** en deze bevalt tot nu toe erg goed. Het vat blijft 2 tot 3 dagen geladen en neemt maar weinig af in temperatuur. Ik heb deze destijds voor onze warmtepomp in combinatie met zonneboiler gekocht. Bij deze de link: *****
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #46
Lees de forumregels even, reclame maken mag hier niet.
Merk en link verwijderd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu