Ventilatie in balkondeuren maken

Flipper_01

  • #1
Ik wil in onze nieuwbouwwoning graag extra ventilatieroosters plaatsen. De zolder was opgeleverd als een ruimte met aan de voorzijde 1 ventilatierooster en de achterzijde 2 roosters. Vervolgens heb ik de zolder ingedeeld in 3 kamers. In de logeerkamer zit nu echter geen ventilatierooster waardoor deze wat muf blijft.

Zeker omdat het een logeerkamer is, wil ik graag een ventilatierooster aanbrengen in de balkondeuren zodat de kamer voldoende geventileerd kan worden.

Nu is de vraag op welke manier ik dit het beste kan realiseren?
De andere ventilatieroosters zitten in het raam (tussen glas en kozijn), maar ik kan me voorstellen dat het wat duur gaat worden als ik het glas moet vervangen.

Balkondeuren logeerkamer

Huidige ventilatieroosters
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Toch is dat de meest eenvoudige oplossing. Afhankelijk van het merk rooster heb je een aftrekmaat van 75 of 80 mm van het glas. Controleer ook de glasdikte voor je rooster én glas besteld, want het rooster valt een klein randje over het glas heen.

Anders moet je kijken of je roosters in de muur kunt maken. Dat vergt bouwkundig veel meer aanpassingen, en is dus ook veel kostbaarder. Bovendien is het dan echt hopen dat het binnenspouwblad in HSB is gemaakt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu