Aansluiting zonnescherm - 5 draden uit het zonnescherm

Frankschoutens

  • #1
Goedemorgen allemaal, er komen 5 draden uit het zonnescherm, 2 grijze, 1 zwarte, 1 bruine 1 blauwe en 1 geel/groen. (1 grijze is niet gestript zie ik)

Nu heb ik deze schakelaar erbij gekregen met 3 aansluitingen. Mis ik nu niet een paar aansluitingen ? Ik heb geen flauw idee wat ik nu op elkaar kan aansluiten...
Waarschijnlijk in verdeeldoos gezeten met lasdoppen ??


 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Kun je een foto van de voor- en achterkant van de schakelaar plaatsen? En welke draden komen er in de wandcontactdoos "uit de muur"?

In ieder geval zal blauw op blauw moeten, en aarde op aarde (geel/groen). Deze aansluitngen gaan dus buiten de schakelaar om. Bruin vanuit de muur is je fase, dus op L1.

En zeer waarschijnlijk de bruine en grijze draad van het scherm op de andere 2 aansluitingen van de schakelaar. Maar daarvoor dus de foto's.

NB: De draden ook even netjes afknippen, opnieuw strippen en adereindhulsjes gebruiken voor een goede en veilige aansluiting.
 

Frankschoutens

  • #3
Beste Walker,

Bedankt voor uw bericht. Momenteel heb ik het scherm buiten liggen en wil het aansluiten om het doek schoon te maken. Ik heb een geaarde draad met stekker om het in het stopcontact te steken. (geel/groen, blauw en bruin) dus 3 draden en het scherm dus 5.

Alvast bedankt

 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Het snoer / de kabel met 5 (of minimaal 4) aders vanaf het scherm verlengen tot de schakelaar binnen. De schakelaar binnen aansluiten zoals aangegeven.

Niet werken met stopcontact en stekker. Dat geeft alleen maar kans op fouten ivm verwisselen van de fase en de nul.
 

Frankschoutens

  • #5
Dank je wel voor de toelichting. Ik heb het scherm 2e hands van mijn werkgever overgenomen. Ik weet niet hoe het eraan toe is voordat ik het wil ga bevestigen dacht ik het te bekijken en schoon te maken. Er is nog geen aansluiting in de wand. Moet ik nog doortrekken vanuit de keuken. Toch bedankt voor advies.

Met vriendelijke groet,
Frank Schoutens
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu