Krijg WC afvoer niet aangesloten

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #21
Als je ruimte kunt creëren om die buis dan kan je ook daar door zagen waar eerst een mof om heen heeft gezeten.

Dan schuif je daar een steeksok met manchet verbinding om heen met in de sok een stukje pvc buis 110, daar dan die flexibele buis in dan heb je een mooi gladde aansluiting.
 

Amateurklusser7899

  • #22
Ik zal ze eens wat rechter proberen te zagen.

Ik snap niet zo goed wat je bedoelt met die verbinding? Zou het mogelijk zijn om een tekening te maken?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #23


hierbij nog een tekening:



en als dat ook niet wil kan je nog voor kiezen een rubberen overgang stuk die zet je met slangeklem vast op je buis die uit de muur steekt en daar in dat over gangstuk doe je een stuk pvc buis met daar in je flexibele slang

 

Amateurklusser7899

  • #24
Bedankt voor de tekening! Ik vrees alleen dat, omdat de buitenrand ook geen perfecte cirkel is, het niet 100% gaat afdichten.

Momenteel heb ik het beter afgezaagd en opnieuw de flexibele erin. Een half uur laten staan en niks lekte, ondanks dat er wat water in stond van de bovenburen.

Dan de WC aangesloten, maar nu lekt hij een heel klein beetje. Zowel als ik spoel als wanneer er van boven water komt. Iets van een druppel elke 6-7 sec. En heel af en toe als hij niet wordt gebruikt. Het rubber zit volledig in de buis.


Kan ik de mini spelingen tussen het rubber vd flexibele buis en de harde muurbuis (daar lekt het) afkitten met sanitaire kit? Hij is echt voor 99% ok, dus ik zou 'm het liefst zo houden, ondanks dat kit een niet ideale fix is.

Ik zou het dan op een maandagnacht om 2u 's nachts doen. Dan slaap iedereen, even goed drogen met een haardroger en dan de rand goed dichtsmeren.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #25
Jammer ja dat het nog lekte.

Ik zou niet weten met wat voor kit je het kan kitten want het blijft constant nat.

Zou toch ook doorgeven aan de VVE dat je geen fatsoenlijke aansluiting lek vrij kunt maken omdat de oude leidingen zo vervormd waren.

Eigen zouden hun die muur open later maken en dan evt. een nieuwe aansluiting op laten lassen op je riolering.

Gelukkig heb je nu ook foto`s als bewijs.
 

Amateurklusser7899

  • #26
Ik vermoed dat er een heel stuk muur dan moet worden uitgebroken? Zou zonde zijn van de tegels die er al op zitten natuurlijk. Dan zou ik een 'perfecte' buis uit de muur hebben na die werken? Waar de flexibele afvoer dan mooi in past.

Als het kitten niet werkt heb ik geen andere optie vrees ik. Morgen eens bellen met de VVE beheerder.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #27
:prima:

Succes
 

Amateurklusser7899

  • #28
Even een bump. Ik heb een paar dagen gewacht (druk met werk), en was van plan de buis zaterdag nog iets rechter proberen te zagen. Nu zag ik daarnet dat alles volledig droog was, terwijl de WC wel gebruikt wordt en de bovenburen ook hadden gedouched etc.

Snel de sanitaire kit genomen en een dikke laag over heel de aansluiting gesmeerd. Geen lek voorlopig. Als dit nu enkele dagen zo blijft, zit ik dan 'safe'? Ik vermoed dat, als de buis intern toch weer een heel klein beetje gaat lekken, dat de kit dit dan tegenhoudt?

Zou dit houden voor een jaar of 5, of gaat de kit sneller lossen omdat het hier eigenlijk niet voor bedoeld is?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #29
Met kit is het een gok hoe lang het blijft zitten, ik zou er nog een behoorlijke laag vetband omheen doen, zover dat de kit helemaal bedekt is.
Dit is geen oplossing voor de eeuwigheid maar 5 jaar moet haalbaar zijn.
 

Amateurklusser7899

  • #30
5 jaar kan ik mee leven :)

Net de vetband besteld, zal het meteen gebruiken van zodra het binnen is.

Bedankt!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu