Afvoer borrelt nog steeds

Kingsteve

  • #1
Over enkele weken gaan we verhuizen, loopt de afvoer beneden amper nog door. Zie foto. Heb wel onstopper gebruikt en plopper maar werkt niet. De vaatwasser zit er ook op.

Soms loopt hij wel leeg en goed door maar bij veel water erin vanuit de kraan amper. Wat kan dit zijn. Hij komt uit in een pvc pijp onderaan van 5 cm

Hier loopt vanaf boven ook al 12 jaar de wasmachine op en al jaren borrelt het dan wel een beetje bij de afvoer keuken maar komt omdat de wasmachine op de afvoer CV zit al vele jaren. Is geen 5 maar 4 cm volgens mij. is een beluchter makkelijk te realiseren of toch de loodgieter bellen?

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Als het altijd goed heeft doorgelopen dan zit er een gedeeltelijke verstopping in de afvoer.
Als het niet lukt met plopper en ontstopper zou ik het rioolontstoppingsbedrijf bellen, zij hebben over het algemeen betere apparatuur dan de loodgieter.
 

DSR9500

  • #3
Je hebt al een foto.
Dus je kunt zien hoe het weer in elkaar moet.
Haal maar eens los en wees niet verbaast wat je allemaal tegenkomt.
Begin maar bij de zwanenhals.
En dan het knikje bovenaan dat naar achteren gaat

suc6
 

Kingsteve

  • #4
Vandaag is de riooldienst geweest, na 12 jaar zat alles onder het huis helemaal dicht en hebben ze veel drap verwijderd uit de buizen. hierna liep alles weer goed door. Alleen bij het afpompen van de wasmachine borrelt het nog een beetje.

Ligt niet aan verstopping denk ik maar aan de kracht van afpompen en lucht kwijt willen ergens.


Dit is een foto.in veel woningen loopt afvoer wasmachine via standpijp CV gezien plaatsing gunstiger is. Is een extra beluchter nodig denken jullie ? De pijp links onderen komt van de wasmachine en gaat in een smallere naar beneden dus van ook de CV.
 

Kingsteve

  • #5


Bewust deze nog even apart gepost om te weten hoe ik het borrelen beneden in de keuken kan stoppen. Ondanks rioolservice (alles loopt nu wel weg in de keuken) borrelt het nog steeds beetje bij afvoeren wasmachine water, maar omdat het via een smallere leiding gaat van boven naar beneden neigt mijn gevoel naar een extra beluchter. Zie foto. De afvoer wasmachine komt linksonder via enkele bochten bij de standpijp uit en loopt zo naar beneden,

al 12 jaren goed, maar verstopping beneden is verholpen. Is een extra beluchter dan de beste optie. Ik weet dat nieuwere wasmachines water erg hard afpompen....
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Meestal is de afvoer leidingen van de cv maar 32 mm en veel te klein voor de wasmachine.

Beter is de afvoer tot en met de sifon te verzwaren naar minimaal 40 mm en minder 90 graden bochten gebruiken beter 2 x 45 graden

Het kan jaren goed gaan maar de leidingen zit drab in en alle drab krijg je er niet uit dus over een tijdje weer verstopt.


hier beneden zie je een afvoer die ontstopt is maar aan de kant nog rommel zit de veer heeft er gewoon door heen geprikt
 

Kingsteve

  • #7
Er is door de ontstoppingsdienst grof doorheen gespoten onder het huis en helemaal schoon gemaakt. alles liep daarna weer goed door. Volgens hen met name iets met beluchten eventueel.

ik neem aan dat hoe meer en hoe dunner leidingen en bochten, hoe minder lucht erbij kan....dat moet toch ergens heen en dus beneden na 4 meter buis naar beneden vindt de lucht een weg deels via keuken...het komt overigens niet meer omhoog.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Als bij de ketel al een open verbinding zit heb je al een beluchting.

net wat ik al eerder zij de wasmachine moest eigenlijk niet op die condens afvoer die is 32 en veel te nauw.

minimaal 40 mm of 50mm voor je wasmachine leiding.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Sorry hoor maar wat een zooitje pijpen die door elkaar krioelen.
Wilt u dat goed krijgen dan de hele handel opnieuw aanleggen en wat minder bochten gebruiken.
Ik zou er een vakman bij laten komen.

Het is overigens niet de bedoeling een nieuw topic te openen over hetzelfde onderwerp, topics samengevoegd.
 

Kingsteve

  • #10
Uw reactie kan ook op een normale toon.
Minder bochten dus. Zo loopt het al 12 jaar...die handel
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu