Voorbehandelen keukenmuur

JanJ85

  • #1
Binnenkort krijgen wij een nieuwe keuken en voordat die komt is het één en ander aangepast. Nu wil ik nadat de keuken is geplaatst, zelf tegelen. Ik heb hier helemaal geen ervaring mee, maar eens moet de eerste keer zijn.

Nu vraag ik mij alleen af tot hoeveel millimeter de lijm oneffenheden kan opvangen? En is het noodzakelijk dat ik eerst alle los zittende stukken verwijder? En is het noodzakelijk om eerst een primer te gebruiken, voordat ik begin met tegelen?

Achter her fornuis zat een spatplaat van aluminium en daar is wat hoogte verschil als je kijkt naar de rest van de muur. Maakt dat wat uit?

Ik heb een tweetal foto's bijgevoegd ter verduidelijking.





Alvast bedankt voor de reacties.

Groet,
Jan
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Je moet zo wie zo alle losse delen op de muur verwijderen.
Voor de rest ligt het er aan, hoe groot de tegels zijn.

Bij mosaiek bv, moet de muur helemaal vlak zijn, en moet je een fijne lijmkam gebruiken van 3 mm.
Bij grote tegels van bv 30x60, hoeft de muur niet helemaal vlak te zijn, en een dikte verschil van een paar mm is goed op te vangen met de lijm.
Je kunt dan de tegels wat dikker in de lijm zetten, met een lijmkam van 8 mm.

Het beste kun je dan een poeder tegellijm gebruiken, die hard uit zichzelf ook goed uit als die wat dikker er op gezet wordt.
Met pastalijm moeten de tegels en ondergrond zuigend zijn, omdat het anders heel lang duurt voordat de lijm uitgehard is, als die er dik opgezet wordt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu