Luchtafvoerdroger op standleiding waterafvoer

Brokkenpiloot

  • #1
Ik heb op zolder een luchtafvoerdroger waarvan de slang bij gebruik uit het raam wordt gehangen. Niet erg handig dit elke keer te moeten doen.....
Direct achter de droger loopt echter de standleiding voor de waterafvoer/riolering welke 2 meter hoger het dak uit gaat. Is het mogelijk de afvoer van mijn droger op deze standleiding aan te sluiten of kan het netwerk deze (lucht)druk niet aan? Is er bijvoorbeeld een reële kans dat mijn sifons de verkeerde kant op leeg gedrukt worden met stankoverlast tot gevolg?
De aansluiting van mijn droger zal sowieso hoger dan alle water-afvoeren komen. Ik wil niet hebben dat afvalwater de slang in kan lopen....

Is het verstandig een klep te gebruiken zodat vieze luchtjes niet vanuit de standpijp, via de droger, in huis terecht komen?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik denk dat je dat niet moet doen.
Teneerste. Met wat voor een soort klep zou je de slang van de droger willen sluiten, deze is beslist noodzakelijk en moet 100% luchtdicht zijn.
Ten tweede. In de standleiding vormt zich behoorlijk wat condens. Dat water loopt in de standleiding naar beneden hoe voorkom je dat dit niet in je slang van de droger terecht komt.
Ten derde. Als er een overdruk zou ontstaan, bij een goed werkend riool zal dit niet gebeuren maar toch, je stankslot zal niet leeg worden gedrukt maar de lucht van het riool wordt door het stankslot de woning in geperst.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu