AEG lavamat manchet en koolborstels

Fixitall

  • #1
Hoi,

Mijn 10 jaar oude AEG heeft onderhoud nodig. Als handige jongen wil ik dat graag zelf gaan doen. Ik vermoed dat de koolborstels op zijn (haperig bewegen bij lage toeren) en de manchet begint uit elkaar te vallen.

Nu heb ik op het oneindige internet al wat 'how to's' gevonden waarmee ik de klus wel aandurf, maar..

op zoek naar onderdelen kom ik erg veel keus tegen die ook nog eens erg veel verschillen in prijs.

Mijn machine AEG lavamat 74530W / 91400204403

Koolborstels: ik kom 2 types tegen, blijkbaar hangt dit af van het type motor. Echter, allemaal komen per 2 in een zakje maar prijzen verschillen van 44 euro to 86 euro, AEG zelf is nog duurder (apart verpakt?)

Manchet: ook hier kom ik veel mogelijkheden tegen. Algemene beschrijving is 4 ribbels met driehoek. Prijzen verschillen echter weer van grofweg 50 euro tot over de 100 euro. Ook de foto;s laten kleine verschillen zien.

Heeft iemand hier goed advies? Heb ik hier te maken met kwaliteit verschil (orgineel versus immitatie) en zo ja wat is dan verstandig voor een 10 jaar oude wasmachine? Daarnaast lijkt het erop dat ik eerst de onderdelen moet verwijderen voordat ik kan bestellen met het oude part als voorbeeld. Ik zou natuurlijk liever eerst de onderdelen bestellen voordat ik aan het slopen ga. :D

Graag wat advies van de experts.

Alvast bedankt.
 

Pap

  • #2
Borstels en manchet kijk eens op marktplaats of ebay
 

Fixitall

  • #3
Hoi,

Mijn probleem is niet zozeer het vinden van onderdelen. Daar zijn erg veel aanbieders heb ik gemerkt.

Mijn probleem is het grote verschil in (prijs) aanbod. Als ik gewoon voor de goedkoopste ga, heb ik dan kans op slechte kwaliteit van het onderdeel?
Ik heb geen idee of er wordt gewerkt met imitatie onderdelen die misschien slechter zijn van kwaliteit en misschien niet altijd goed passen.

Wat kan ik daar verwachten?
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #4
Orgineel is altijd het beste
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu