Plankenvloer verwijderen > wand staat op de planken

MaartenDavidse

  • #1
Dag forumleden,

Ik ben de plankenvloer uit mijn keuken aan het verwijderen zodat ik tussen de balken kan isoleren en dan een nieuwe vloer kan storten m.b.v. zwaluwstaart platen. De keukenvloer krijgt uiteindelijk vloerverwarming en tegels.

Ik loop hierbij echter tegen 2 dingen aan.
1: De ruimte onder de vloer in mijn keuken staat in directe verbinding met de ruimtes onder de overige kamers van het appartement. Als ik nu alleen isolatiemateriaal aanbreng onder de vloer in de keuken kan de warmte van mijn nieuw te leggen vloerverwarming zo wegvloeien naar de niet geïsoleerde delen onder de overige kamers. Is er een goede manier te bedenken om te zorgen dat de warmte van de vloerverwarming in de keuken blijft? Zonder in alle kamers de vloer te verwijderen? Een extra dikke laag isolatie langs de randen bijvoorbeeld?

2: onze keuken heeft een nisje waar ik graag de zwaluwstaartplaten in door leg. De muur van dat nisje staat echter niet direct op een steunbalk (zie foto). De balk loopt parallel net naast de muur. De muur steunt hier dus alleen op de planken vloer. Om de zwaluwstaartplaten te kunnen leggen moet ik de plankenvloer echter helemaal tot aan de muur verwijderen. Hoe zorg ik er voor dat de muur toch voldoende ondersteuning krijgt ondanks dat de plank dan aan de rechter kant niet meer op de originele steunbalk rust? Kan ik bijvoorbeeld een nieuw steunpunt maken tussen de 2 balken in?


Ik hoop dat ik mijn vragen goed heb verwoord. Ik kijk in ieder geval uit naar jullie reacties :)

Groet,
Maarten
 

Hrohaan

  • #2
Balk haaks tussen de balken plaatsen onder de muur. Dan kan je de plank doorzagen.
 

MaartenDavidse

  • #3
Dank Hrohaan, ik zal een balk direct onder de muur haaks op de balklaag aanbrengen. Dit ondersteunt dan de muur die ook haaks op de huidige balken staat.
Zo als je op de foto kunt zien gaat de muur echter ook nog de hoek om. Een deel van de muur van het nisje loopt parallel aan de balklaag. Moet ik die ook ondersteunen? En zo ja, hoe doe ik dit? Ik denk namelijk dat ik daar niet bij kan.

Verder rest de vraag van de isolatie nog. Hoe voorkom ik dat de warmte weglekt onder de niet geïsoleerde vloeren van de overige delen van het appartement.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Zit er nog een appartement onder wat ook verwarmd wordt?
Als de onderburen koukleumen zijn heb je gratis vloerverwarming :mrgreen:
 

MaartenDavidse

  • #5
Nee helaas, onder ons zit de berging en die wordt niet verwarmd :p
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu