Plafonddoorvoer houtkachel

Jawel

  • #1
Beste leden,

De oude situatie was zo:
Openhaard met bovenaansluiting dmv dubbelwandige flexibele buis 200mm die door het hele rookkanaal liep tot aan het dak. De doorvoer door het verlaagde plafond was geïsoleerd met dekens rondom de pijp en waarschijnlijk ook isolatie korrels. De doorvoer door de vloer van de eerste verdieping is gemetseld en ook hier is de pijp weer ingepakt met isolatiedeken. De ruimte tussen onderzijde verdiepingsvloer en verlaagd plafond zal zo'n 20-25 cm worden.

De nieuwe situatie wordt:
Een vrijstaande houtkachel met bovenaansluiting 130mm

Ik vraag me nu af hoe ik op een veilige wijze, maar ook esthetische wijze de doorvoer door het verlaagde plafond kan maken. Ik heb de flexibele buis nu tot 30 cm onder het verlaagde plafond afgezaagd.

Ik had zelf een optie in gedachten:
- Een dubbelwandige pijp 200mm op de flexibele pijp aansluiten en deze door laten lopen tot 20 cm onder het verlaagde plafond. De dubbelwandige buis vastzetten met een steun in de koof die ontstaat na het afwerken van het plafond. Ik zal hiervoor een Promatect H plaat gebruiken. Is dit een goede manier? Ik loop hierbij tegen in ieder geval een probleem aan. Hoe ga ik het verschil van 200mm naar 130mm overbruggen? Verloop 200mm naar 130mm kan ik niet vinden.

Wat vinden de kenners hiervan en zijn er evt. nog andere manieren?

Alvast bedankt en hoor het graag.

Ik kan morgen evt een foto maken indien nodig
 

Jawel

  • #2
 

Marcn88

  • #3
Ik vind t nog wel risicovol die ribbelbuis zo dicht bij een houten constructie ik zou voor een compleet dubbel geisoleerd kanaal gaan met bij de doorvoer door hout daar nog weer een pijp omheen met loze ruimte ertussen zodat je bij de doorvoeren dubbel geisoleerd hebt
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #4
De aansluiting van het DW moet in het metselwerk zitten en hout moet ook 5 tot 7 cm afhankelijk van het merk nog vrij zitten van de buis. misschien is het een optie om de aansluiting hoger te maken bv net boven de vloer en dus in de schoorsteen boven de vloer verlopen naar dw 130 want anders zit je met je buien maat die al snel 25 tot 27 cm is en met 130 dw rond de 18 a 20 cm
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu