Perilexaansluiting tbv mechanische ventilatie verhuizen

Bsnijders

  • #1
Ik heb mijn oude mechanische ventilatie (StorkAir) vervangen door een nieuwe mechanische ventilator (Itho CVE). Als ik de Itho CVE aansluit, draait de ventilator alleen op de hoogste stand.

Na wat uitzoekwerk blijkt, dat in de perilex inbouwaansluiting (gepoold volgens het schema voor de StorkAir), twee polen omgedraaid moeten worden. StorkAir hanteert een andere pool als staande fase dan Itho.

Op zich is dat geen probleem, als de perilexaansluiting goed bereikbaar is. Mijn perilexaansluiting is door de vorige bewoner zodanig achter een voorzetwand weggewerkt dat ik eigenlijk alleen bij de stekker kan.

Is het een goed/veilig idee om met de juiste stekkers en kabels (XMVK o.i.d) een perilexverlengsnoer van +/- 1m te maken, zodat ik in de nieuwe WCD de polen kan omdraaien of is dit af te raden ivm weerstandswarmte/brandgevaar?

Alternatieven zijn nieuwe kabels trekken of de zaag in de voorzetwand zetten, maar aangezien daar een badkamer zit, onderzoek ik liever eerst alternatieve opties :D.

Hoe zouden jullie dit aanpakken?
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
De draden komen ook in de afzuigbox uit, ik zou daar de bedradingen omwisselen als je daar bij kunt komen.
Ik neem aan dat ze de afzuigbox niet ingebouwd hebben, anders kun je deze nooit schoonmaken.
 

CV__

  • #3
Gewoon aan het andere einde de boel omdraaien ja.

Je moet wel fatsoenlijk de stekker er uit kunnen halen. Bij bijv. luchtalarm kan het ook gebeuren dat je de ventilatie uit moet zetten. Tenzij je een 4-standen schakelaar hebt moet je dan de stekker er uit halen of het halve huis spanningsloos maken.

Wel erg slordig van die vorige bewoner...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu