Pelgrim IDK630 na plaatsing slimme meter 2/4 kookzones dood

Ro32

  • #1
Pelgrim IDK630 na plaatsing slimme meter 2/4 kookzones dood


Gisteren is onze oude electriciteitsmeter door de netwerkbeheerder vervangen voor een slimme meter. Meteen hierna blijken 2 van de 4 kookzones niets meer te doen (LEDs lichten dus helemaal niet op, bediening van de groep is echt 100% lam).

De storingsdienst van de netwerkbeheerder is langs geweest omdat zij een verkeerde aansluiting vermoedden, maar alles is (zeer zorgvuldig) nagelopen en probleem zit niet in de meterkast. De monteur vertelde dat hij dit wel vaker heeft gezien, maar dat hij nooit de afloop hoort, omdat het geen zaak meer is van de netwerkbeheerder.

Mijn vermoeden is, dat de inschakelpiek iets heeft beschadigd en ik hoop dat dit "iets" slechts een zekering is. De monteur vertelde dat er vaak een zogenaamde glaszekering op de print zit en dat dit het zou kunnen zijn.

Heeft iemand hier ervaring mee? Tips/advies meer dan welkom!

Alvast bedankt, Ro

PS: Dit is volgens mij niet het "standaard" probleem met doorgebrande R11/R12 (hebben we namelijk vorig jaar gehad), want daarbij werkte de bediening nog wel, maar bleven de LEDs knipperen alsof er geen pan op staat.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Inductiekookplaten staan eigenlijk dag en nacht op standby en kunnen bij uitschakelen problemen geven met opnieuw opstarten.
Printen zijn afgekoeld......
Er zou een fout gemaakt kunnen zijn maar dan zou ik niet meten in de meterkast maar op de perilex wandcontactdoos.
Op de voedingsprint zit een printbaan welke werkt als zekering.
 

Ro32

  • #3
Beste S.oldeerbout,

Bedankt voor de reactie. Je geeft aan dat inductiekookplaten altijd standby staan, maar geldt dat tegenwoordig niet voor bijna alle apparaten (denk aan TV etc)? Opnieuw opstarten gebeurt dan toch bij al die apparaten "regelmatig" na elektriciteitsstoring, stroom eraf voor aansluiten lamp, verplaatsing etc.

De reden dat in de meterkast is gemeten, is dat dit de enige plek is waar de monteur is geweest en netwerkbeheerder redeneert -waarschijnlijk correct- "als de uitgaande fase-stroom hier goed het huis in gaat, dan hebben wij het goed achtergelaten".

Tot slot, wat kun je doen aan printbaan als zekering mocht dit het probleem zijn? Ik bedoel, een zekering vervangen begrijp ik, maar hoe doe ik of een vakman dit?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
U wilt toch niet zeggen dat uw tv ook 15 a 20 jaar jaar oud is?
Veel storingen in elektronische apparatuur (zeker met condensatoren) beginnen met gaat niet aan.....
In het toestel zitten identieke printen die je vrij makkelijk kan omwisselen op te kijken waar de fout zit.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Automaat in meterkast staat ook echt in?
Zal niet de eerste zijn waarbij 1 sectie intern is afgeschakeld maar de hendel blijft hangen in de aan stand.
Ff in en uitschakelen dan kan je dat uitsluiten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu